Primăria Târgoviște a câștigat, în instanță, recuperarea prejudiciului din dosarul primarului Boriga

După ce Consiliul Local Târgoviște a refuzat să se constituie parte civilă în dosarul penal în care fostul primar al municipiului, Gabriel Boriga, a primit o condamnare  de trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar Gheorghe Simoiu, finul primarului Gabriel Boriga, patron al SC Utilex Construct SRL Pucioasa, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar Mihai Olaru, directorul fostei Direcţii de Construcţii din cadrul Primăriei Târgovişte, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, UAT Târgoviște a început o acțiune în civil pentru recuperare prejudiciului.

Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Dâmbovița pe 27 iunie 2014, în timpul mandatului lui Ciprian Prisăcaru. Instanța a decis că primăria  are dreptate și la începutul acestui an l-a obligat pe același Gheorghe Simoiu  la plata sumei de 382.813,21 lei, despăgubiri civile. Decizia a rămas definitivă, azi, prin neatacarea ei de către acesta.

Unitatea Administrativ Teritorială Târgoviște va începe executarea silită pentru recuperarea sumei cu care Simoiu a prejudiciat bugetul Consiliului Local Târgovişte, prin achiziţia supraevaluată de echipamente pentru amenajarea locurilor de joacă.

Primăria Târgoviște a refuzat inițial să se constituie ca parte civilă pentru recuperarea acestui prejudiciu, așa cum atrăgea atenția public subprefectul Antonel Jîjîie în 23 iunie 2014:

“Prin infracțiunile comise, bugetului i s-a creat o pagubă de 4 miliarde de lei vechi. Domnul Boriga ar trebui săjijie informeze târgoviștenii că paguba aceasta ar trebui acoperită. Ori pasivitatea sau  refuzul de a introduce o acțiune în justiție pe recuperarea pagubei va atrage răspunderea penală a viceprimarilor sau a celor 21 de consilieri. Noi, astăzi, o să-i notificăm în scris că paguba trebuie recuperată de la cei care au comis infracțiunea, respectiv cei trei. Pentru că de o lună nu s-a întâmplat nimic la primăria Târgoviște, iar târgoviștenii probabil că nu știu că municipiul este păgubit cu 4 miliarde.  Consiliul local în ultimii 2 ani a refuzat să se constituie parte civilă, dar la momentul acesta când paguba este stabilită prin sentință legală trebuie făcută o acțiune pe cale legală și recuperat de la cei trei care au comis infracțiunea.”

La patru zile de la declarația acestuia, UAT Târgoviște mergea în instanță, cel mai probabil de frica răspunderii penale a celor implicați. Iar astăzi a și câștigat, așa cum era și de așteptat. Singura problemă la care pleiada de consilieri trebuie să răspundă este de ce Consiliul Local nu s-au constituit ca parte pentru recuperarea prejudiciului în dosarul penal. Cert este că dacă ar fi făcut-o cei trei condamnați ar fi plătit cu toții prejudiciul. Așa, paguba rămâne la Simoiu de la care nici ANAF-ul nu a avut ce lua. Abia i-a pus un sechestru asigurator pe o mașină. În aceste condiții nici primăria nu va lua mare lucru. Rămâne cu onoare un pic și inutil “reperată”!

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Primăria Târgoviște a câștigat, în instanță, recuperarea prejudiciului din dosarul primarului Boriga

 • 19 iunie 2015 at 21:32
  Permalink

  Exact, perfect comentariul anterior ! Toată lumea vede, toată lumea știe, se crucește, se scârbește și…atât.
  Poate c-ar fi timpul ca DNA-ul să taie ițele acestei mari furăciuni !

  Reply
 • 19 iunie 2015 at 16:11
  Permalink

  Si cu zecile de miliarde furate prin “festivaluri de succes” gen Babel sau Dracula, cum ramane? Cand ii ia potera si pe cei care isi trag miliarde din banii prostilor de targovisteni?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro