Primăria înlocuiește castanii găunoși de pe celebrul Bulevard târgoviștean

      Plantați în urma cu 121 de ani, unii dintre castanii de pe Bulevardul celebru al Târgoviștei au devenit un pericol pentru trecători. Primăria Târgoviște a plantat recent 60 de castani tineri, unii în locul celor tăiați din motive de siguranță, alții în spații de unde copacii dispăruseră demult. Bulevardul este  este una din emblemele municipiului și poate deveni un punct de atracție turistică.

        Bulevardul și castanii săi îi încântă pe locuitorii orașului încă din 1898, atunci când municipalitatea a făcut recepția finală a lucrării edilitare.

       Problema construirii unui bulevard a intrat în atenția autorităților în 1885. Atunci Consiliul Comunal a decis trasarea acestuia în linie dreaptă între strada Libertății și Gară. Cu o lungime de aproximativ 1 kilometru și o lățime de 22, proiectul bulevardului a  fost respins în 1888 de plenul Consiliului Comunal, care a considerat că lucrarea este mult prea costisitoare. Discuția s-a reluat în 1894, iar proiectul a fost aprobat un an mai târziu, când 24 de proprietăți au fost expropriate pentru că se aflau pe traseul bulevardului. Costul lucrărilor a fost de 102 000 de lei.

     Au fost plantați 359 de castani sălbatici care flancau aleile pietonale și au fost montate  25 de bănci și 60 de felinare. Bordurile bulevardului au fost realizate din piatră de Pietroșița, cioplită. În 1898, municipalitatea Târgovișteană a făcut recepția finală a lucrării.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro