Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021
caini_

Primăria a încheiat sondajul despre câinii maidanezi! 74% dintre târgovișteni vor eutanasiere

Primăria Municipiului Târgoviște a inițiat o campanie de voluntariat care a avut ca scop consultarea cetățenilor privind aplicarea OUG 155/2001, referitoare la eutanasierea câinilor fără stăpân. Derulată în perioada 17-29 septembrie 2013, campania a fost realizată pe un eșantion reprezentativ de aproximativ 8200 de persoane din toate microraioanele municipiului nostru, care au raspuns prin „DA” sau „NU” la întrebarea: ”Sunteți de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân dacă nu sunt adoptați după 14 zile, conform OUG 155/2001- privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân?”

Primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga a dorit ca o decizie finală pe marginea acestui subiect delicat să coincidă cu dorința opiniei publice locale, motiv pentru care a propus derularea acestei campanii finalizate în ultimele zile ale lunii septembrie.

După centralizarea tuturor răspunsurilor oferite de târgovișteni, s-au înregistrat următoarele rezultate:

–         6057( 74 % ) dintre cetățenii intervievați au răspuns afirmativ;

–         2125 (26%) dintre cetățenii intervievați au răspuns negativ;

În urma acestor rezultate, Primăria Târgoviște îi informează pe toți cetățenii municipiului că , imediat după ce Guvernul României va aproba prin hotărâre, va pune în aplicare  prevederile Legii nr. 258/2013.

Pe 10 septembrie 2013, proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Actul normativ prevede prelungirea de la 7 la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendic sau adoptat, gratuit. După cele două săptămâni, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea locațiilor.

Distribuie:

6 thoughts on “Primăria a încheiat sondajul despre câinii maidanezi! 74% dintre târgovișteni vor eutanasiere

  1. Eu am fost intervievat si ma bucur ca am putut sa votez pentru eutanasierea cainilor maidanezi. Acestia sunt o mare problema a orasului nostru „european”. Felicitari primariei pentru sondaj si sa speram ca rezultatul acestuia va putea fi pus in aplicare cat mai curand.

  2. nu ma mira deloc ca am devenit niste barbari. eu sunt curioasa cine a facut parte din esantionul reprezentativ care a raspuns la sondaj.presupun ca au fost si ,,crestinii,, care se bat sa pupe moaste la biserica si dupa aceea doresc moartea unor animale nevinovate!

  3. Nu-mi vine sa cred cit au devenit de cinici damboviteni !!! Pentru a eutanasia acesti caini primaria v-a cheltui niste bani care ar putea fii utilizati pentru a-i sterilizza !!! La portile Europei , avem mereu pretentia de a fii respectati ….in schimb noi ne comportam ca in vestul salbatic ….nu avem mila de nimic , permitem sa FIE maltratati cai (omorati in mislocul strazii chiar) , cainii ….mah…. Nu stiu Nici de ce ma consum ….in Romania Nici copii nu prea au drepturi … Deci ce pretenzii sa avem cu cainii !!!!

  4. cainii inseamna o mare problema a acestui oras.ma bucur ca am fost intrebati legat de acesti caini.felicitari primariei pt acest sondaj!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media