Prima vizită a unui ambasador al Germaniei, în județul nostru! Cu cine s-a întâlnit și ce s-a discutat

Ambasadorul Republicii Federale Germania la București, E.S. Cord Meier-Klodt, s-a aflat, astăzi, într-o vizită oficială în județul Dâmbovița. Este prima vizită a unui ambasador al Germaniei în județul nostru. Alături de acesta s-au aflat directorul Camerei de Comerț  Româno-Germane – Sebastian Metz și șefa secției economice a Ambasadei Germaniei la București – Swantje Kortemeyer.

Ambasador a participat la o întâlnire cu reprezentanți ai companiilor cu capital german din județul Dâmbovița, la care au luat parte și reprezentanți ai mediului de afaceri autohton, cât și ai unităților administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița. Principal subiect al întâlnirii l-a reprezentat relația economică româno-germană. Din programul vizitei au făcut parte atât vizite la obiective turistice, cât și la mai multe societăți comerciale din județul Dâmbovița, importante pentru relațiile bilaterale româno-germane.

„Domnul ambasador ne-a spus că, în urma unei analize făcute de ambasadă, au ajuns la concluzia că este necesar ca firmele germane să treacă Carpații – să investească în partea de sud a României și, de ce nu, și în Județul Dâmbovița. I-am făcut domnului ambasador o scurtă prezentare a firmelor cu capital german din județul nostru. Eu sper ca acesta să fie un început, sper să dezvoltăm relații profitabile atât pentru partenerii din Germania, cât și din Județul Dâmbovița și, de ce nu, să reușim în acest proiect frumos, strategic, și anume parteneriatul dintre Uzina Automecanica Moreni și Concernul Rheinmetall, care este benefic pentru regiune; avem forță de muncă foarte bine calificată, avem ce oferi investitorilor germani. Vă asigurăm de întreaga noastră cooperare și de toată buna noastră credință pentru a reuși să mișcăm lucrurile în direcția cea bună!” a declarat cu acest prilej, președintele CJD, Alexandru Oprea.

La rândul său, ambasadorul Germaniei a precizat că județul Dâmbovița este important pentru autoritățile și investitorii germani, iar parteneriatul româno-german dintre Automecanica Moreni și Rheinmetall este o dovadă puternică a acestui aspect. : “Este o vizită pe care o dedicăm unei întregi serii de subiecte, dintre care continuarea dezvoltării relațiilor bilaterale în plan educațional, și anume promovarea învățării limbii germane, a schimburilor universitare, a educației profesionale. Motivul principal al acestei vizite este continuarea dezvoltării relațiilor economice, lucru ce justifică și prezența celorlalți membrii ai delegației germane. Economia românească prezintă o creștere importantă, iar noi ne dorim ca lucrurile să continue în acest sens, economia germană fiind interesată să dezvolte în continuare această relație economică bilaterală. În Județul Dâmbovița, sunt companii cu capital german care au creat numeroase locuri de muncă, precum CarpatCement sau Sun Garden și altele. Sunt impresionat de ce am auzit și văzut la dumneavoastră, de acest incredibil potențial economic și atât eu, cât și colegii mei suntem dispuși să îl susținem și să îl dezvoltăm. Ne bazăm pe disponibilitatea partenerilor noștri de a face posibil acest angajament economic (locuri de muncă pentru personal calificat, infrastructură de transport etc.).” 

Germania este principalul partener comercial al României (schimburile comerciale însumând aproximativ o cincime din comerțul exterior al României) și al treilea investitor în economia românească, cu un procent de aproximativ 11% din totalul investițiilor.

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro