Preşedintele CJD: Modernizarea DJ 720 – DJ 720 B – DJ 711 şi DJ 101 B… în grafic!

Distribuie:

Implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720 – DJ 720 B – DJ 711 și DJ 101 B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită Județ Ilfov”… se derulează în conformitate cu  graficul agreat și validat de către ADR Sud Muntenia! Preşedintele CJD, Alexandru Oprea a anunţat acest lucru în cadrul unei recente conferinţe de presă, când a amintit şi faptul că deschiderea ofertelor tehnice pentru acest proiect a avut loc la data de 31.01.2020. De asemenea, Alexandru Oprea a vorbit şi despre semnarea ordinului,  respectiv a procedurii de achiziție prin care va fi desemnat câștigătorul pe primul lot de lucrări, lotul III, urmând ca cel mai probabil în două săptămâni să se semneze încă un lot și tot aşa… celelalte loturi. Reprezentantul CJD a amintit şi despre corecția financiară aplicată pe acest proiect, pe partea de achiziție publică, corecţie atacată momentan în instanță, numai că, spune Alexandru Oprea, aceasta a apărut în perioada în care el a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJD…

„Legat de proiectul Drumului Județean 720, 720 B, 711, 101B… S-a spus că este un proiect întârzâiat de către actuala conducere a CJD. Proiectul a fost depus în noiembrie 2017, a fost semnat contractul de finanţare la 4.08.2017, perioada de implementare a proiectului, pentru ştiinţa d-ului Breloc, este 4.08. 2017 – 31.12.2022. Îi reamintesec  că nu 40.000 de locuitori deserveşte acest proiect, ci peste 186.682 de locuitori din judeţul Dâmboviţa. Alexandru Oprea, prin voinţa liderului suprem de la acea dată, Breloc I,  a plecat de la CJD la data de 2 februarie 2018. Când a plecat Alexandru Oprea de la CJD, contractul pentru proiectare era semnat. Apropo de contractul de finanţare, un alt neadevăr aruncat în spaţiul public  este că CJD plăteşte corecţie financiară din banii dâmboviţenilor. Eu nu m-am văzut cu reprezentanţii firmei respective decât o singură dată, după ce am revenit la CJD, nu înainte, deci după ce am revenit, în 2019, pentru a discuta pe marginea tronsonării proiectului european.

Este adevărat, este venită o corecție financiară cu care suntem în faza de contestare în instanță, dată pe ceea ce înseamnă achiziţia publică pentru că nu s-au separat serviciile de proiectare de serviciile de consultanţă în implementarea proiectului. Deci proiectul tehnic a fost predat de către prestator la 31.10 2018, cu o întârzâiere de 5 luni faţă de calendarul de implementare a proiectului. La 31.10.2018 preşedinte al CJD era un domn pe care l-a susţinut cu surle şi trâmbiţe d-ul senator Breloc…  Proiectul Tehnic a fost depus spre avizare la ADR la 7.11.2018, respectiv la 5.02.2019, în ambele cazuri organismul de implementare al Programului Operațional Regional a identificat neconformități față de grila de verificare și s-a reluat procesul completării documentației tehnico-economice, conform solicitărilor organismului de implementare. Din cauza slabei gestionări a proiectului, finalizarea PT-ului a fost blocat aproximativ un an.

Eu m-am întors la Consiliul Județean pe data de 19 aprilie 2019, am reanalizat împreună cu cei de la ADR proiectul, l-am împărțit pe patru loturi și în două luni s-a reușit deblocarea și realizarea Proiectului Tehnic, iar pe 28.06.2019 s-a obținut de la organismul de implementare avizul de conformitate. Astăzi activitățile în cadrul proiectului se derulează în conformitate cu acest grafic agreat și validat, prin semnătură, de către ADR Sud Muntenia. Deschiderea ofertelor tehnice pentru acest proiect a avut loc la 31.01.2020. Vă anunț cu satisfacție că probabil mâine (n.n. joi, 4 mai 2020) voi semna ordinul, procedura de achiziție prin care vom desemna câștigătorul pe primul lot de lucrări, lotul III, urmând ca probabil în două săptămâni să semnăm încă un lot și în ritmul acesta celelalte loturi astfel încât să ne apucăm de lucru”, a precizat președintele CJD, Alexandru Oprea.

 

 

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro