Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a convocat CJSU după viitura din munte. Ce decizii s-au luat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a fost convocat aseară, în urma distrugerilor provocate de viitura care a măturat Cheile Tătarului și zona Zănoaga.  “Am adus la cunoștința membrilor acestuia problemele cauzate, în zona de nord a județului, de râul Ialomița și de ploile abundente din noaptea trecută.” a declarat Corneliu Ștefan.

De asemenea, în videoconferința avută cu premierul Florin Cîțu, s-au solicitat Guvernului sumele necesare refacerii tuturor obiectivelor afectate.

Sunt 5 puncte de interes județean și local care au fost afectate de aluviuni și de creșteri ale debitelor râului Ialomița. De departe, cel mai mult a avut de suferit DJ714, zona Cheile Tătarului: au fost avariate grav drumul și două poduri pe o porțiune de 200 de metri.

În această situație, am cerut membrilor Comitetului să se aprobe montarea de indicatoare care să atenționeze turiștii că sectorul de drum al DJ714 care ocolește Lacul Bolboci pe partea stângă a sensului de urcare către platoul montan este închis.

Accesul în zona Peștera-Padina este asigurat, în continuare, pe ruta de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.

Tot pe DJ714, în zona Campingului Zănoaga, aluviunile și materialul lemnos adus de ape au colmatat o porțiune de drum, au blocat una din căile de acces în camping și au avariat un pod. Turiștii aflați în momentul de față în camping sunt în siguranță și au dorit să-și continue vacanța.

Au mai fost afectate un drum forestier și podul peste râul Ialomița către Cabana Horoabele. Și Peștera Ialomiței a avut de suferit din cauza precipitațiilor. Obiectivul turistic este închis, urmând ca zilele acestea să-și redeschidă porțile.

Pe lângă montarea indicatoarelor de avertizare de închidere a tronsonului DJ714, la solicitarea mea, au mai fost aprobate lucrări de degajare a drumului, intervenții ale SC LDP care să asigure accesul în Campingul Zănoaga în cele mai bune condiții și refacerea podului către Cabana Horoabelor.” a rezumat președintele CJD.

CJSU a aprobat solicitarea alocării unor sume de bani din fonduri la dispoziția Guvernului în vederea refacerii obiectivelor afectate în zona montană a județului Dâmbovița, respectiv o porțiune de 200 m a DJ 714, un pod care face legătura cu zona de camping de la Zănoaga și podul către zona Horoabe, montarea unor panouri rutiere de avertizare în vederea interzicerii deplasării pe drumul afectat DJ 714, închis circulației publice și închiderea temporare a Peșterii Ialomicioara, începând cu data de 20.07.2021.

Astăzi urmează discuții cu proiectanții pentru a reface cât mai repede drumurile din munte, dar și cu aparatul tehnic din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru consolidarea zidurilor de sprijin și a DJ714, acolo unde Consiliul Județean poate interveni.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI