Praf în ochi! Bâldana – Titu pe 4 benzi va fi gata la Sfântul Aşteaptă!

     Puţin peste 20 de kilometri, nu de autostradă ci de drum pe patru benzi, a promis Guvernul României, în 2007, marelui investitor Renault ca să se aşeze la Titu. Francezii par la fel se creduli ca şi românii pentru că au crezut şi cu siguranţă sunt la fel de dezamăgiţi: după 8 ani nici vorbă de 4 benzi. Anul trecut, în 2013, părea că lucrurile se mişcă în sensul bun al cuvântului – Guvernul aproba o hotărâre privitoare la stabilirea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului: Lărgire la 4 benzi a DN 7, Bâldana – Titu. În 2014 s-au declanşat şi procedurile de expropriere, tot prin decizie guvernamentală. Şi când ziceam că “Oficial ne merge bine”, deşi anunţul de intenţie pentru achiziţia publică a fost postat în martie 2014, nici până azi nu a început licitaţia. Azi, când, domnul ministru Rus ne-a dat fix 500 000 de lei pentru acest proiect, cică pentru demararea procedurii de achiziţie. Despre lucrări nu poate fi vorba anul acesta! Deloc! Teoretic conform proiecţiei bugetare a Ministerului Transporturilor, ar urma ca abia în 2016 să vină o sumă mai mare de 10 milioane de lei, în 2017 – 25 de milioane şi tot aşa, până la acoperirea costurilor totale de 273 de milioane de lei.

bugetare 4 bezni baldana - titu

        Între timp, proiectul de 4 benzi a ieşit misterios din lista de finanţare acceptată de FEDR – din POST 2007 – 2013, deşi iniţial a figurat în lista de rezervă. Proiectul nu este nici în Master Planul de Transport, la categoria priorităţi, aşa că nici pe viitor nu va primi bani din viitorul exerciţiu bugetar european, componenta mare infrastructură: POIM 2014 – 2020. Nefiind pe nici una din aceste liste, cele 4 benzi de la Bâldana rămân la mila fondurilor guvernamentale.

       Recent, deputatul Ionuţ Săvoiu, deputat de Titu a adresat ministerului o întrebare: dacă există intenţia de a creşte anul acesta, la rectificare, alocarea bugetară pentru începerea lucrărilor efective. Săvoiu aşteaptă răspuns scris de la minister! Şi dâmboviţenii la fel, deşi cam ştiu răspunsul…

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Praf în ochi! Bâldana – Titu pe 4 benzi va fi gata la Sfântul Aşteaptă!

  • 17 februarie 2015 at 10:36
    Permalink

    cu cei 500.000 de lei nu s-ar putea trage marcaje de înjumătăţire pe sens?
    şi gata 4 (patru) benzi! “D )))))

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro