POIM-ul pe apă! Ștefan: “Acest proiect era total blocat. Ceea ce nu s-a făcut în 18 luni, s-a făcut în 6 zile”

61 de localități din județ așteaptă de câțiva ani semnarea contractului pe proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița. Cu o finanțare în valoare de 449.874.319 Euro, al cărei contract a fost semnat săptămâna trecută, proiectul , prevede reabilitarea, extinderea și înființarea de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare în 52 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) – comune, orașe, municipii – și realizarea de investiții complementare în alte 9 UAT-uri. Conform președintelui CJD, proiectul se blocate în urmă cu cu un an.

Acum un an  acest proiect era total blocat, avea o întârziere de 18 luni. În primul rând Consiliul Județean Dâmbovița a avut un merit în blocarea acestui proiect. Ceea ce nu s-a făcut în 18 luni, de când am ajuns președintele Consiliului Județean s-a făcut în 6 zile. Toate certificatele de urbanism pentru acest proiect le-am realizat în fix 6 zile și au avut o întârziere de 18 luni. De astăzi alte trei loturi au fost validate de sistemul de achiziții publice, sunt vizibile de toți operatorii, îi așteptăm să vină la licitații. Le-am spus celor din conducerea CATD că sunt nemulțumit de ritmul în care se mișcă din punct de vedere al achizițiilor, dar sper ca de astăzi în maxim 3 luni să avem toate cele 17 loturi, așa cum am promis, până la sfârșitul anului, iar anul viitor să închidem licitațiile și să începem să lucrăm în fiecare localitate”, a declarat într-o conferință de presă președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Localitățile care vor beneficia de proiect sunt Târgoviște, Moreni, Fieni, Pucioasa, Răcari, Aninoasa, Băleni Brănești, Braniștea, Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Ciocănești, Cobia, Conțești, Corbii Mari, Dragodana, Dragomirești, Finta, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lucieni, Ludești, Lungulețu, Malu cu Flori, Mănești, Mătăsaru, Mogoșani, Moroeni, Morteni, Niculești, Nucet, Ocnița Odobești, Perșinari, Petrești ,Pietroșița, Potlogi, Produlești, Răzvad, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Vișina, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Găești, Titu, Slobozia Moară, Crângurile, Sălcioara, Valea Mare, Răscăeți, Doicești, Dobra.

Suma care va fi investită se ridică la 2.225.573.245,96 lei, finanțată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro