PNL propune redenumirea cartierelor municipiului Târgoviște

PNL Târgoviște propune redenumirea cartierelor municipiului Târgoviște. Cu denumirea de microraioane, identificate printr-un număr, actuala împărțire administrativă a municipiului datează din perioada comunistă.

Istoria Târgoviștei se suprapune peste istoria țării. Trebuie să ne raportăm la personalitățile de seamnă pentru a redenumi cartierele”  a spus inițiatorul propunerii, Honorius Moțoc, consilier local municipal,

Propunerile PNL Târgoviște sunt: Micro 3, să fie redenumit Matei Basarab, Micro 4 – Radu cel Mare, Micro 5  – Constantin Brâncoveanu, Micro 6  – Tudor Vladimirescu, Zona centrală veche  (centrul vechi și zona din fața Curții Domnești) – Mircea cel Bătrân, Zona centrală nou, cu blocuri – Cartierul Mitropoliei, Micro 8 și Micro 9 – Mihai Viteazul, Micro 11 – Vlad Țepeș și Micro 12 – Petru Cercel. Aleea Trandafirilor, Suseni și Cartierul Matei Voievod nu sunt propuse pentru a  suferi modificări ale denumirilor.

Un astfel de proiect ar putea fi implementat numai dacă Consiliul Local al municipiului ar vota o propunere înaintată de liberali. Cum denumirile microraoianelor nu apar în adresa trecută în buletinele târgoviștenilor, măsura nu va implica modificări la nivelul actelor, fiind vorba mai mult de un demers cu valoare simbolică.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “PNL propune redenumirea cartierelor municipiului Târgoviște

 • 15 ianuarie 2019 at 10:12
  Permalink

  din puțul gîndirii liberale, cum ar zice cațavencii, a mai ieșit o trăznaie
  tată, nu vă simteți bine la mansardă? despre băgatul în seamă cînd ai creierul lis ați auzit?
  cu așa ceva vreți să vă prezentați la urne? mai bine stați acasă, sau fugiți în munți
  sau poate vreți să schimbați și numele străzilor, cu cifre…
  dar să fie, minunaților, cifre latine ca să nu se confunde cu numerele de la case
  hai, vot canci! 🙁

  Reply
 • 15 ianuarie 2019 at 8:49
  Permalink

  problema importanta, asa partid, asa gandire imediat vin voturile
  pachete pachete

  Reply
 • 14 ianuarie 2019 at 13:33
  Permalink

  Dragilor( ma adresez BPL Targoviste) nu fura nimeni “dreptul de autor” ale consilierilor liberali! Dar nu va grabiti ca …la maritat! Asa cum unii consileri au schimbat numele unor strazi de nu mai stii unde si care e ..G Cosbuc sau AICuza numai pentru a repune in drepturi …istoria.. exista riscul sa credem ca Tudor Vladimirescu a fost internat la spitalul judetean.. a murit pentru ca era nesupravegheat .. si ..aruncat apoi intr-o fantana de alde Ipsilanti la intersectia Caii Campulung cu Tudor Vladimirescu sau invers. Pe de alta parte in momentul prezent exista un PUG aprobat cu regulamentul aferent si un altul in lucru. Impartirile in Unitati teritoriale de referinta (36-UAT-uri) nu se suprapun peste microraioanele de alta data.. dar aceste denumiri sunt incluse in “mentalul colectiv”. Cele doua/trei “subiecte ” trebuiesc puse de acord si “insusite” atat de factorii politici cat si de cetateni. Pentru asta e nevoie de timp.. Nu va grabiti ! Decat sa taiati prost mai bine masurati de mai multe ori! Parerea mea!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro