Pentru a-i ajuta pe comercianți… Primaria Târgoviște a suspendat raporturile contractuale ale operatorilor economici din incinta Pieței 1 Mai

Primăria Târgoviște a venit în sprijinul micilor comercianți din Piața 1 Mai, mai exact a celor de la etajele superioare, care s-au trezit peste noapte fără obiectul muncii în urma deciziei  luate la nivel central de închidere a piețelor de interior!

Ajutorul, dacă poate fi numit așa, constă în suspendarea raporturile contractuale ale operatorilor economici din incinta Pieței 1 Mai, astfel încât oamenii să poată fi scutiți, pe perioada în care activitatea economică este sistată din motive de pandemie, de la plata taxelor aferente spațiului pe care îl dețin în piață. Măsura a fost luată la inițiativa primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan și a fost votată de consilierii locali municipali în cadrul ședinței extraordinare a CLM Târgoviște de la începutul acestei săptămâni .

,,În ședința CLM Târgoviște de luni a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care au fost suspendate raporturile contractuale ale operatorilor economici din incinta Pieței 1 Mai. Este vorba de cei care își desfășurau activitatea la etajele superioare și este o modalitate prin care societățile comerciale respective nu vor mai plăti pe toată această perioadă de la suspendarea activității la interior a piețelor agroalimentare în contextul în care din motive independente de voința acestora s-a ajuns în această situație.

Am făcut acest demers administrativ pentru că în mod normal dispoziția legală prin care s-a interzis funcționarea la interior a piețelor trebuia să fie însoțită, dacă le păsa de oameni, în mod obigatoriu de o asemenea măsură, nu să lași unitățile administrativ teritoriale să găsească soluții. Dar disprețul pentru români este atât de mare încât gândirea administrativă centrală este focusată pe cu totul altceva decât pe a sprijini într-un mod nu neapărat fericit, pentru că bine era să funcționeze în continuare, dar pentru a oferi această posibilitate, de a nu mai plăti pentru spațiul respectiv.

Pe guvernanți nu i-a interesat, au închis la  interior și…  la revedere. Asta a fost atitudinea lor. Am fost în Piața 1 Mai și nu am văzut niciodată atâta revoltă față de un Guvern care pur și simplu este surd și orb la nevoile oamenilor, niciodată nu am văzut atât de multă revoltă. Nu înțeleg cum de suntem în situația în care pe deoparte se închid piețele, suntem nevoiți să lăsăm producătorii într-o hală fără geamuri, în curent, în frig, în umezeală, însă cei care au luat aceste măsuri vin acum în fața târgoviștenilor, în fața dâmbovițenilor și vor să fie votați pentru niște locuri, și la propriu și la figurat, calde în Palatul Parlamentului.

Eu sunt convins că târgoviștenii vor ști ce au de făcut, sunt convins că nu vor uita această atitudine disprețuitoare la adresa categoriilor celor mai vulnerabile și mă refer și la producătorii agricoli, dar și la cumpărători, la  alegători…  Și în Târgoviște sunt mulți producători agricoli, în Cartierul Matei Voievod, oameni care au de suferit, culmea, oameni care i-au sprijinit pe actualii guvernanți mai ales la momentul alegerilor prezidențiale. Dacă fac o structură pe vot, în municipiul Târgoviște, cam acolo au obținut cele mai bune rezultate, în Matei Voievod. Răsplata asta este, pentru că nu-i interesează absolut nimic’’, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro