Opinie lider de sindicat: „Bani pentru salarii în sistemul bugetar ar fi până prin iulie”

Administraţia publică locală ar mai avea bani, pentru plata salariilor bugetarilor, până prin luna iulie! O spune un reprezentant al salariaţilor din judeţ, respectiv vicepreşedintele Sindicatului „Forţa Legii” din Administraţia Publică Locală Dâmboviţa, Emil Pleşa care este extrem de rezervat în ceea ce priveşte ieşirea din această situaţie. De asemenea, acesta vorbeşte şi despre nişte restructurări de personal care ar urma să se abată asupra bugetarilor, dar nu se cunoaşte momentan dacă în acest iureş va intra toată lumea, adică atât administraţia centrală cât şi cea locală.

„Eu ştiu că ar trebui să vină ceva restructurări, dar nu ştiu dacă va fi şi la noi în administraţia publică locală, pentru că se vorbeşte de ministere, de administraţia publică centrală. Eu, din ce ştiu, salarii, în marea majoritate a cazurilor, în sistemul bugetar, ar fi până prin iulie… În alţi ani, banii se terminau prin octombrie şi se rezolva cu o rectificare bugetară… Acum, ştiu eu, ce rectificare se mai poate face, de unde se mai pot lua bani să dea în partea asta, mai ales în condiţiile în care trebuie să ajute şi sistemul privat să pornească motoarele, mai ales cei care au fost nevoiţi să-şi închidă afacerile?

La ora actuală, noi, cei care zicem că reprezentăm salariaţii din administraţia publică, nu prea  avem sursă de informare chiar credibilă, pentru că unul spune una dimineaţa, pe la prânz mai vorbeşte altul altceva şi seara nu mai înţelegi nimic, pentru că nu a fost valabil nimic din celelalte două luări de poziţie. Primarii, la rândul lor, nu ştiu nici ei cum să procedeze şi ce măsuri să ia ca să nu piardă din voturile pe care le mai au, pentru că nu ştiu când vor fi alegerile…”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului „Forţa Legii” din Administraţia Publică Locală Dâmboviţa, Emil Pleşa.

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro