Nu toţi cu carte au şi parte! 13 funcţionari ai CJD, obligaţi să-şi plăteasă masterul “gratuit”

Situaţie fără precedent în administraţia publică judeţeană! 13 dintre funcţionari ar putea fi obligaţi să plătească un curs de master, început în 2010 şi finalizat anul acesta, după ce Curtea de Conturi a sesizat ca nelegală cheltuiala făcută de CJD cu şcolarizarea salariaţilor proprii. Actuala conducere a instituţiei  a emis dispoziţie pentru imputarea acestor sume. Fiecare dintre cei 13 ar trebui să plătească aproximativ 5.500 de lei, o mare parte din sumă fiind penalităţi de întârziere, întrucât CJD nu a achitat la timp, Universităţii Valahia,  contravaloarea cursurilor.

Salariaţii, mai şcoliţi, dar buni de plată acum, au iniţiat o acţiune în instanţă. Ei spun că actul normativ care interzice cheltuieli cu formarea profesională a funcţionarilor publici a apărut abia în 2011, la un an după semnarea contractului între CJD ca beneficiar şi Universitatea Valahia, ca prestator de servicii. La momentul începerii cursurilor, acestea erau o practică obişnuită, sute de persoane din administraţia publică fiind şcolite pe banii statului. Reprezentanţii sindicatului care-i reprezintă pe salariaţi mai spun şi că la controlul Curţii de Conturi din 2011, aceasta nu a sesizat nimic în legătură cu ilegalitatea acestui aspect. Dacă oamenii ar fi fost atenţionaţi de atunci că ar putea da banii înapoi, majoritatea ar fi renunţat la pregătire. În plus, consideră abuzivă măsura de a li se cere să plătească şi penalităţile de întârziere din moment ce efortul financiar este, prin contract, asumat de Consiliul Judeţean şi nu de fiecare angajat în parte.

12 dintre cei 13 cursanţi, toţi angajaţi ai compartimentului de comunicare a instituţiei au obţinut masterate în domeniul Comunicării şi Relaţiilor Publice, iar cel de-al 13, din compartimentul economic al CJD, este specializat în Administraţie Publică.

În final cine şi ce bani va da va stabili instanţa de judecată, căreia i se va adresa şi CJD în cazul unora dintre beneficiarii cursului care nu mai lucrează în instituţie şi nu li se pot opri banii din salariu. În cazul celorlalţi urmează vremuri foarte austere, urmând a li se opri cam 100 – 130 de lei lunar, până la stingerea creanţei.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro