Municipiul Târgoviște nu a primit nici un ban la rectificarea bugetară. Vezi sumele alocate de Guvern celorlalte localități din județ

În cursul săptămânii trecute, Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind rectificarea bugetară. La nivelul județului Dâmbovița, cele 89 de unități administrativ teritoriale au primit 35 de milioane de lei.
Potrivit deputatului Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a repartizat discreționar aceste sume. Acesta a explicat faptul că primăriile conduse de social democrați au primit extrem de puțini bani, în comparație cu cele ale căror edili provin din rândurile Partidului Național Liberal. Mai mult decât atât, municipiul Târgoviște nu a primit nimic.

Săptămâna ce tocmai a trecut a fost o rectificare bugetară prin care 22 de localități care sunt conduse de primari ai Partidului Național Liberal au primit 16 milioane de lei și 67 de localități care sunt conduse de primari ai Partidului Social Democrat care au primit 19 milioane de lei. La un simplu calcul, în comunitățile ai căror edili sunt social democrați avem suma de 4,78 lei pe cap de locuitor. Municipiul Târgoviște nu a primit niciun ban, repet, niciun ban, un oraș cu peste 90.000 locuitori zero lei, primar PSD. Comuna Moțăieni cu 2000 de locuitori, primar PNL, a primit 700.000 lei.„, a precizat Corneliu Ștefan.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că va ataca în contencios administrativ hotărârea de guvern. Municipiul Târgoviște este singura localitate din județul Dâmbovița care anu a  primit nici un ban la această rectificare.

“Cineva își bate joc de copii din Târgoviște, de părinți, de cadrele didactice. Am constatat că pentru PNL Târgoviște nu există. Prin rectificarea bugetară publicată în Monitorul Oficial pe data de 10 septembrie municipiul Târgoviște este singura unitate administrativ teritorială din județ care nu a primit niciun leu.
De ce?
În Târgoviște învață o treime din elevii din județ, Târgoviște are cea mai numeroasă și cea mai mare infrastructură educațională din județ.
Nu pot să înțeleg ipocrizia unora care pe de o parte spun că sunt alături de educație, vin cu proiecte care mai de care mai pompoase, iar pe de altă parte municipiul Târgoviște, prin această hotărâre de Guvern este ignorat de către actualul Guvern.
Avem peste 20.000 copii în creșe, grădinițe școli, licee. Ei nu există, ei nu au dreptul la condiții decente, pentru ei nu au început anul școlar?
Stan a dat și exemple Bezdead 1,5 milioane lei, Brezoaele 670.000, Finta 1.1 000000, Motățieni 700.000
Odobești 850.000 lei.

Este o alocare clientelară, mizerabilă, josnică, o bătaie de joc față de cea mai mare comunitate din județul Dâmbovița într-un moment esențial.

Cu toate acestea Primăria municipiului Târgoviște a făcut eforturi considerabile pentru începerea anului școlar, am alocat peste 4 milioane lei la școli și peste 100.000 lei la grădinițe, iar celor care au spus că nu au nevoie de niciun ban le-am alocat 10.000 lei pentru cheltuieli neprevăzute. (…) Am solicitat Ministerului Finanțelor și Guvernului 40 milioane lei de la începutul acestui an, sprijin din cote defalcate din TVA, pentru că acesta este sursa alocărilor pe începutul de an școlar.

Vom ataca în contencios administrativ această hotărâre a Guvernului pentru că alocările au fost clientelare și în funcție de implicațiile și consecințele juridice vom face toate demersurile legale în vederea apărării intereselor târgoviștenilor.”

*sumele reprezintă mii lei

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro