Matematica bate politica! Prisăcaru este vice şi cu voturile duşmanilor politici din USL

Mâine, 8 aprilie, de la ora 8.00, are loc prima şedinţă de CLM din acest an, cu doi viceprimari aleşi la masa consiliului. Ciprian Prisăcaru va fi pentru prima data vice în toată regula, la cea mai importantă şedinţă a anului, adică aceea în care se va propune spre aprobare bugetul municipiului Târgovişte. Având în vedere ultima şedinţă, se poate spune că, la acest moment, CLM nu numai că nu mai are o majoritate stabilă, dar şi că unii dintre consilieri îşi negociază, separat de grup, votul. Lucru care poate fi uşor demonstrat prin matematică politică!

Prisăcaru a fost ales viceprimar într-o şedinţă la care au participat 20 de consilieri. A lipsit colegul său, democrat liberalul Claudiu Dumitrescu. Pur matematic erau în sală: 7 PDL, 3 PPDD, 3 PNL şi 7 PSD. Ciprian Prisăcaru a obţinut 11 voturi, iar contracandidatul său Cosmin Bozieru (PPDD) numai 9.

Presupunând că pentru Prisăcaru ar fi fost votat toţi ai lui, asta nu-i aducea funcţia fiind vorba de doar 7 voturi. S-a speculat faptul că cei trei liberali ar fi votat tot cu el. Chiar şi aşa nu era suficient, fiind vorba de 10 voturi (7 PDL + 3 PNL). Decisiv a fost cel de-al 11-lea votant. Cum PPDD avea om înscris în cursă şi se baza pe susţinerea USL pe care o negociase, putem presupune pe baza matematicii ca Prisăcaru a ajuns vice cu sprijinul unui social democrat.

Există, binenţeles, şi alte scenarii. Prisăcaru ar fi putut obţine doar 6 voturi de la PDL, întrucât Bozieru este nepotul consilierului PDL Tudorică Răducanu şi acesta, în situaţia de război în care se află cu pedeliştii, ar fi de înţeles dacă şi-a susţinut ruda. Atunci Prisăcaru ar fi avut 6 voturi PDL plus cele 3 presupus liberale şi încă 2. După raţionamentul de mai sus, acestea ar fi putut veni doar de la 2 social democraţi.

Sau s-ar fi putut foarte bine ca peneliştii să nu fi votat nici unul sau poate numai 1 sau 2, dar în aceste situaţii creşte numărul social democraţilor posibili susţinători ai vicelui Prisăcaru.


Regata Valeriana

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro