Măsurile stricte de izolare au ferit momentan Centrele Sociale din Târgovişte de coronavirus

Măsurile stricte de izolare care s-au menţinut permanent, chiar şi în perioada de relaxare, de după starea de urgenţă, în toate centrele sociale din municipiul Târgovişte, au ţinut coronavirusul la distanţă, pentru că, cel puţin până în momentul de faţă, nicio persoană din aceste instituţii nu a fost infectată cu temutul Covid 19! În Centrele Sociale „Sf. Maria” şi „Sf. Elena”, dar şi la Adăpostul „Speranţa” din Târgovişte se respectă cu stricteţe „regula de aur” care se pare că a dat rezultate până acum – personalul stă 14 zile izolat în centru împreună cu beneficiari, după care 14 zile merge acasă, iar la revenirea în colectivitate salariaţii sunt testaţi.

„Noi, de când a început starea de urgenţă, toate centrele rezidenţiale însemnând Centrul Social „Sf. Maria”, Centrul Social „Sf. Elena” şi Adăpostul „Speranţa” le-am avut cu izolare la domiciliu şi 14 zile izolare în centru, pentru salariaţii noştri. În momentul de faţă am păstrat doar cele 14 zile de izolare în centru, adică personalul lucrează 14 zile, după care oamenii sunt liberi 14 zile.

Atât că nu le-am mai impus izolarea la domiciliu, care nu se mai impune şi nu e cazul, dar îi testăm înainte de a intra în colectivitate, iar beneficiarii ies numai dacă au o problemă majoră, de boală, dar îi însoţim peste tot cu maşina şi le rezolvăm problemele. Încercăm să-i ţinem cât mai puţin în comunitate, să nu se infecteze. Nu avem niciun caz de coronavirus în centrele noastre. Măsurile de izolare ne-au ţinut departe de acest necaz, zic eu, am menţinut măsura asta şi în centre e ok ”, a menţionat Marcela Iordache, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgovişte.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro