Lovitură pentru primăria Târgoviște! Firma CAST câștigă în instanță peste 10 milioane de lei

Firma prahoveană CAST, primul câștigător al contractului de lucrări pentru realizarea Centurii ocolitoare a municipiului Târgoviște, a obținut în instanță peste 10 milioane de lei de pe urma rezilierii acestui contract. CAST a câștigat contractul în 2010, fiind reziliat în 2012 de comun acord între societate și autorități, proiectul fiind la vremea respectivă la un grad de realizare de 27%. Totuși, primăria municipiului a refuzat la plata anumite lucrări declarate de firmă ca executate, dar despre care autoritățile spuneau care nu se puteau verifica în teren sau nu existau. În plus, pe 10. 12. 2012, primăria Târgoviște a emis un document constatator din care reiese ca firma CAST și-a îndeplinit necorespunzător obligațiile contractuale. Acest document a servit, de exemplu, primăriei Dragomirești pentru a respinge o ofertă a societății.  

În 2013, primăria Târgoviște s-a adresat instanței pentru daune de interese datorate de către CAST SRL faţă de UAT Târgovişte, în valoare de 7 milioane de lei. După 3 ani de proces, Tribunalul Dâmbovița a decis ca reclamantul este cel bun de plată. Mai exact, societatea a formulat o cerere recurentă prin care a cerut  pretenții materiale de la primăria unicipiului. Instanța a decis în favoarea CAST:  „Respinge cererea de chemare în judecată (n.r. formulată de Primăria Târgoviște). Admite în parte cererea reconvenţională şi obligă pe reclamantă către acest pârât la plata sumei de 6.083.043 lei cu titlu de cval lucrări efectuate şi neachitate şi a penalităţilor de 0,1% pe zi de întârziere, de la data scadenţei sumelor şi până la plata efectivă; la plata sumei de 2.705.244 lei (inclusiv TVA) cu titlu de profit nerealizat şi să restituie suma reprezentând garanţia de bună execuţie. Respinge celelalte capete de cerere reconvenţională. Ia act că s-au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Hotarâre  934/2016  26.10.2016” Primăria Târgoviște a formulat apel în martie 2017, respins ca inadmisibil,  ulterior, în noiembrie 2017, adresându-se cu recurs Curții de Apel Ploiești care l-a respins ca fiind nefondat. Decizia este definitivă.


În acest condiții CAST are de primit peste 10 milioane de lei, care se adaugă altor  aproximativ 15 milioane decontate în perioada contractului. Adică mai mult de un sfert din valoarea întregului proiect care este de peste 90  de milioane lei. Primăria Târgoviște a fost reprezentată în instanță de o firmă de avocatură din capitală, „Constantinescu și Asociații” cu care are încheiat un contract.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca