Lene mare pe şantierele de construcţii din judeţul Dâmboviţa unde se învârte banul public

  • Preşedintele CJD, Alexandru Oprea ameninţă constructorii cu rezilierea contractelor

Lene mare pe şantierele din judeţul Dâmboviţa! În loc să lucreze la „foc continuu”, pentru că vara este sezonul lor, când trebuie să lucreze în ritm susţinut şi să-şi arate astfel şi măsura valorii lor, în mod paradoxal, firmele de construcţii şomează la greu… prin tot judeţul.  Situaţia este cunoscută la nivelul CJD, ba se pare că autorităţile au ajuns  să se roage de constructori să lucreze, pentru a consuma fondurile deja alocate şi a finaliza investiţiile antamate. Problema este că ,,boala” de care suferă constructorii din judeţul Dâmboviţa este molipsitoare, pentru că nu se lucrează nici pe contactele de asociere, nici pe PNDL. Să înţelegem că nu au nevoie de bani sau altele sunt motivele care îi ţin pe constructori departe de lucrări?

Aş vrea să fac un apel la constructorii care au obiective pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) să lucreze, pentru că puţini ştiu, dar săptămâna trecută a fost suplimentat bugetul Ministerului Dezvoltării, pentru PNDL, cu 500 de milioane de lei, ceea ce este un semnal că fondurile nu aşteaptă ca noi să ne trezim, mai ales că alţi constructori din alte judeţe lucrează deja. La ora când vorbim, la nivelul judeţului Dâmboviţa, s-au făcut decontări în valoare de 77 de milioane de lei, extrem de puţin în comparaţie cu targetul pe care ar trebui să-l avem, de 250 de milioane de lei, pentru a putea să ne încadrăm într-o prognoză absolut corectă. Tot legat de acest aspect vreau să vă spun că am dispus o analiză la nivelul CJD pe asocierile aflate în lucru. Avem 33 de asocieri în lucru şi vreau să vă spun că nu se lucrează pe absolut niciuna deşi CJD a bugetat toate sumele necesare pentru astfel de lucrări. Nu înţeleg această pasivitate, nu înţeleg pasivitatea domnilor primari.  Săptămâna trecută am trimis adrese prin care le solicităm ca, în termen de 10 zile,  să ne comunice ce se întâmplă pe aceste contracte unde, într-adevăr, suntem asociaţi secunzi, dar dacă nu se înţelege acest lucru vă spun că vom rezilia contractele cu aceste firme care vin doar la lucrări, dar nu lucrează”, a declarat preşedintele CJD, Alexandru Oprea, la conferinţa de presă de la PSD Dâmboviţa.

,,Avem o firmă care are 5 contracte cu CJD şi nu lucrează decât pe unul”

 „Sunt mai multe cauze sau mai multe motive… De exemplu mulţi dintre constructori au luat lucrări şi nu-şi onorează obligaţiile, unii dintre constructori au dificultăţi de genul că nu au forţă de muncă suficientă, pentru că în ceea ce priveşte resursele în momentul când s-au depus situaţiile de lucrări ele au fost şi plătite. Pe de altă parte mai este şi o cauză de natură obiectivă în sensul că toţi s-au grăbit să aştearnă partea de covor asfaltic şi au rămas lucrările de artă, de migală, cum sunt şanţurile, podeţele, ridicare de capace. Vreau să vă spun că această situaţie nu o regăsim numai pe contractele de asociere. Avem astfel de cazuri şi pe PNDL, unde avem o firmă care are 5 contracte cu CJD şi nu lucrează decât pe unul. Avem, de asemenea, firme care au luat foarte multe lucrări şi plimbă  oamenii de la o lucrare la alta ceea ce iar nu mi se pare nici eficient, nici normal din punct de vedere al procedurilor de achiziţie publică pentru că în momentul în care au licitat au depus acolo nişte documente care demonstrau, cel puţin la faza de conformitate a actelor administrative, că au resurse materiale şi umane ca să ţină lucrările respective”, a declarat preşedintele CJD, Alexandru Oprea.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro