Județul, deocamdată fără buget! PSD a lipsit, PNL nu poate face cvorum

Consiliul Județean Dâmbovița nu a aprobat, încă, proiectul de buget pentru acest an. La ședința convocată la începutul acestei săptămâni, pe fondul lipsei președintele CJD, Alexandru Oprea, aflat în concediu, consilierii PSD nu s-au prezentat (cu o singură excepție), iar consilierii PNL nu sunt suficienți pentru cvorum de ședință. Așa că toate cele 38 de punte de pe ordinea de zi mai au de așteptat.

Totuși, evenimentul a stârnit un schimb de replici politice între PNL și PSD, duse impersonal prin “birourile de presă” ale celor două organizaii politice. Fiecare cu acuzații la adresa grijii pe care ceilalți o poartă dâmbovițenilor.

Proaspăt uns Președinte PSD Dâmbovița, deputatul Cornel Ștefan dă dovadă de un înalt dispreț și politicianism ieftin și le ordonă consilierilor județeni PSD să nu se prezinte la ședința mai sus menționată lăsând județul Dâmbovița fără buget în acest moment.

Deputatul Cornel Ștefan decât să organizeze conferințe de presă pe teme ieftine și complet lipsite de substanță, mai bine ar analiza cu mai mult discernământ gesturile politice pe care le înfăptuiește împotriva dâmbovițenilor.

Lipsa acestuia de maturitate este dovedită o data în plus mai ales în contextul în care pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean era și proiectul de Hotărâre prin care Primăria Aninoasa, Gura Ocniței, Pietrari, Poiana și Răscăeți urmau să se asocieze cu Consiliul Județean în vederea demarării unor proiecte de interes local.

Facem precizarea că toate aceste Primării au în fruntea lor primari PSD care ar putea să-l tragă la răspundere în mod serios pe Președintele PSD Dâmbovița Cornel Ștefan pentru iresponsabilitatea dovedită.

Menționăm că la ședință s-a prezentat un singur consilier județean PSD, dl.Florin Georgescu care probabil a întrerupt canalele de comunicare cu partidul în ultima vreme și n-a primit în timp util comanda privind absența de la ședință.” a transmis Biroul de presă al PNL Dâmbovița.

Critica a fost primită, tot cu critică:

Liberalii, care nu de puţine ori au boicotat şedinţele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, atunci când nu erau de acord cu unele proiecte de hotărâre, chiar dacă acestea răspundeau clar unui interes judeţean, au găsit de cuviinţă să iasă în faţă cu un punct de vedere fals, realizat pe genunchi, în care lansează speculaţii politicianiste.

Îi asigurăm pe liderii PNL că social-democraţii dâmboviţeni sunt mult mai preocupaţi de problemele judeţului decât au fost sau vor fi domniile lor vreodată. Suntem ancoraţi în realităţile cotidianului, în geografia socio-economică a acestui judeţ şi ştim care sunt nevoile dâmboviţenilor. Bugetul pentru anul 2020 va fi aprobat imediat ce vor fi întrunite condiţiile normale de lucru şi de dezbatere corectă şi democratică!

S-a decis neparticiparea consilierilor PSD la şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa de astăzi, 17 februarie 2020, din cauza faptului că preşedintele acestei instituţii, care, de altfel, a elaborat şi structurat bugetul şi care trebuia să-l susţină punct cu punct în faţa aleşilor judeţeni şi să răspundă tuturor neclarităţilor ce s-ar fi ivit, aşa cum este firesc într-un stat democratic, a lipsit din motive de sănătate. Mai mult, la şedinţă nu a fost prezent nici vicepreşedintele Alin Manole, cel care, în absenţa preşedintelui CJ Dâmboviţa, era îndrituit să preia, conform deciziei de împuternicire, frâiele acestei întâlniri. În consecinţă, amânarea şedinţei Consiliului Judeţean Dâmboviţa în care va trebui dezbătut bugetul judeţului, până la întoarcerea preşedintelui CJ – Alexandru Oprea, a fost absolut necesară.

Nu înţelegem apetenţa liberalilor pentru scandal, pentru diseminarea în spaţiul public a unor minciuni, a unor informaţii denigratoare. Dumnealor nu au venit cu niciun amendament la proiectul de hotărâre privind bugetul judeţului pentru anul 2020. Chiar au pretenţia să-i credem îi doare de soarta localităţilor conduse de primari PSD? În niciun caz! Consilierii judeţeni PNL au lipsit în multe rânduri de la şedinţele în cadrul cărora erau dezbătute probleme vitale ale judeţului. Au lipsit, nemotivat, chiar şi de la şedinţa în care se solicita votul pentru achiziţionarea unor terenuri pe teritoriul oraşului Titu în vederea dezvoltării proiectului de colectare selectivă a deşeurilor menajere, obiectiv de importanţă vitală pentru judeţul nostru.

Îi asigurăm pe dâmboviţeni de faptul că ne vom lupta în continuare pentru proiectele pe care ni le-am asumat şi pentru care ne-au acordat votul dumnealor în anul 2016. PSD Dâmboviţa va continua, împreună cu primarii care reprezintă acest partid şi nu doar cu ei, strategia de dezvoltare socio-economică a judeţului Dâmboviţa.

Ne place să credem că şi consilierii judeţeni ai PNL vor să afle detalii de la iniţiatorul proiectului de buget al judeţului Dâmboviţa pentru anul 2020. Nu credem că aleşii PNL ar fi votat orbeşte, fără să primească lămuriri în anumite privinţe, fără să afle informaţii de la cel care a elaborat proiectul de buget, în speţă preşedintele CJ Dâmboviţa, fără să afle date esenţiale despre modul în care au fost repartizate fondurile. Restul este doar demagogie ieftină!

Conducerea PSD Dâmboviţa a convocat de urgenţă consilierii judeţeni la o discuţie în cadrul partidului şi vom propune organizarea unei noi şedinţe a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de îndată ce toate condiţiile legale vor fi îndeplinite.” a răspuns Biroul de comunicare al PSD Dâmbovița.

Ședința se va ține, însă, când se va întoarce Alexandru Oprea. Cel mai probabil săptămâna viitoare. Până atunci, poate se vor aranja și deranjamentele nevăzute care stau în spatele lipsei de cvorum de luni.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro