INFP: Târgoviște, în zona de risc crescut în cazul unui cutremur de mare magnitudine

Potrivit măsurătorilor Institutului Național de Fizica Pământului, o mare parte din Muntenia ar fi grav afectată în cazul unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, care ar putea avea loc în perioada următoare în epicentrul Vrancea. Cele mai expuse zone sunt Focşaniul, Buzăul și Bucureştiul, iar în  zona de risc crescut sunt încadrate şi alte oraşe, precum Ploieşti, Târgovişte, Craiova, Giurgiu, Zimnicea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Iaşi, Vaslui și Bârlad.

La Târgoviște, clădirile vechi din oraș nu au fost catalogate cu celebrele buline care să arate pericolul pe care acestea îl prezintă în caz de cutremur. Cele mai instabile clădiri sunt Casa D’Italia și Casa Dâmbovițeană, ambele clădiri fiind abandonate și în pericol de a se prăbuși la un cutremur de peste 7 grade. Probleme au și clădirile neconsolidate din Centrul Vechi, dar și o parte din blocurile construite înainte de 1970.

Conform unei hărți elaborate pe baza datelor INFP, de către publicația Gândul, în Târgoviște 10 clădiri ar fi putea suferi daune considerabile în cazul unui cutremur major. Harta a fost elaborată pe baza datelor oferite de autoritățile locale, deci are o mare marjă de eroare, având în vedere că reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții Dâmbovița nu au fost niciodată capabili să pună asemenea informații la dispoziția opiniei publice.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro