Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022
primaria_moreni

Ghinionul Centurii Moreniului: Susţinută de PSD în guvernarea PDL şi de PDL în cea USL!

Moreniul este un important nod rutier ce face legătura între Prahova şi Dâmboviţa, iar tot traficul, indiferent de tonaj trece fix prin centru. O centură ocolitoare ar fi cea mai mare victorie a unei administraţii, pe care ar pune-o în cap de listă la orice discuţie cu electoratul. Din păcate, proiectul centurii a picat prost de fiecare dată! În bugetul din 2012, actualul preşedinte al CJD, social democratul Adrian Ţuţuianu susţinea un amendament pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor de 1.000 de lei pentru un Studiu de Fezabilitate şi  Proiect Tehnic al acestei centuri. La vremea respectivă puterea a respins amendamentele opoziţiei. La construcţia bugetară din acest an, centura Moreniului este din nou în amendament. Susţinut de data aceasta de fostul preşedinte al CJD, democrat liberalul Florin Popescu. Este greu de crezut că puterea va modifica proiectul de buget în favoarea acestui amendament, în condiţiile în care bugetul este, deja, bătut în cuie, cu foarte mici excepţii.

Până când proiectul centurii “va pica pe subiect” şi va avea susţinerea politică a partidului care este şi la guvernare, autorităţile locale se gândesc să facă centura pe bani europeni. În PUG-ul oraşului, traseul rutei ocolitoare începe de la intrarea în municipiu, pe drumul care şerpuieşte la dreapta, pe lângă DN 72, urcând în Ţuicani. De aici urmează a se trasa o cale rutieră, pe deasupra lui DN 710, prin islaz, cu ieşire pe lângă Automecanica Moreni. Astfel, nici o maşină de mare tonaj, dar nici cele aflate în tranzit nu vor mai trece prin centrul municipiului. Primarul oraşului, Constantin Dinu, a precizat pentru Gazeta Dâmboviţei că anumite porţiuni din traseu aparţin fie patrimoniului public al judeţului, fie companiei OMV, de aceea este nevoie de exproprieri. Asta încurcă la acest moment o accesare de bani europeni, iar autorităţile, deocamdată, visează cu ochii deschişi: “Centura ocolitoare ar fi foarte importantă pentru municipiu. Tot traficul greu ar fi deviat şi nu am mai avea probleme cu carasabilul, cum avem acum.”, a spus Dinu.

 

Centura ocolitoare a Moreniului nu este singurul astfel de proiect la care visează administraţiile locale din oraşele judeţului. Tot prin sertarele parlamentului zac amendamente şi propuneri parlamentare pentru şosele de centură ale: Fieniului, Pucioasei, Găeştiului şi inelul II al municipiului Târgovişte.

 

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media