GAL “Valea Ialomiţei” vrea să aducă 4 milioane de euro pentru dezvoltarea zonei

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare a Asociaţiei Grupului de Acţiune Locală “Valea Ialomiţei” în care sunt cuprinde 7 localităţi din nordul judeţului: Şotânga, Aninoasa, Doiceşti, Vulcana Pandele, Vulcana Băi şi Pietrari. Scopul asociaţiei este dezvoltarea zonei, în primul rând prin încurajarea mediului privat local. Ca forma organizatorică GAL-ul îl are ca reprezentant legal pe Constantin Stroe, primarul comunei Şotânga, acolo unde se află şi sediul şi ca director executiv pe fostul preşedinte al CJD, Gheorghe Ana. Ţinta GAL-ului sunt 93 de proiecte care ar urma să aducă investiţii de 4 milioane de euro, din care 3 finanţare nerambursabilă prin FEADR, în domenii care să rezolve principalele probleme ale zonei: lipsa locurilor de muncă, distrugerile cauzate de calamităţi naturale şi atenuarea efectelor faptului că toate localităţile GAL-ului sunt în zona defavorizată a judeţului. Majoritate proectelor se adresează şi vor fi derulate de mediul privat local.

La evenimanetul desfăşurat la Şotânga au luat parte şi senatorul de zonă Leonardo Badea, dar şi vicepreşedintele CJD, Ioan Marinescu. “Numai prin bune practici putem aduce în continuare bani europeni în localităţile din Dâmboviţa. Suntem într-o cursă contra cronometru. Până la finele anului o mare parte din proiectele propuse aici trebuie accesate. Sunt convins că acest grup va avea succes” a precizat Badea.  Laudativ a fost şi vicepreşedintele CJD: “Cei mai buni primari s-au strâns şi se ajută singuri. România poate să iasă din perioada grea şi printr-un efort personal. Veţi fi un motor de dezvoltare şi pentru celelalte zone din judeţ” a spus Marinescu care a venit şi cu două propuneri: accesarea de fonduri pentru o instalaţie antigrindină care să-i ajute pe pomicultori şi înregistrarea la OSIM a cât mai multor mărci.

Cei interesaţi pot contacta reprezentanţii GAL-ului la adresa de email: [email protected] sau pot obţine informaţii pe www.valeaialomiteigal.ro.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro