„NU-ŢI SCĂPA CASA DIN OCHI!”

În baza unui protocol de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări, campania are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe. Ea se desfăşoară  la nivel naţional, în perioada mai – iulie 2013, având drept grup ţintă proprietarii de locuinţe şi apartamente din mediul urban şi rural.

 Furtul reprezintă una dintre cele mai importante grupe de infracţiuni, deţinând ponderea din totalul infracţiunilor contra patrimoniului, sesizate în anul 2012 (8651 infracţiuni contra patrimoniului, din care 5868 furturi). Comparativ cu anul 2011, se constată o crestere cu 122 a numărului infracţiunilor de furt. În ceea ce priveşte mediul de comitere, în anul 2012, în mediul urban s-au comis 2128 infracţiuni de furt, iar în mediul rural 3740, observându-se că zona cu risc  mai ridicat din punct de vedere al furturilor este cea rurală.

Cât priveşte categoriile de furt, ponderea o deţin furturile din locuinţă – 557, urmate de cele din societăţi comerciale – 365, furturile din auto – 233, furturile de animale – 148, furturile de componente din exteriorul auto – 129, furturile personale – 55, furturile de auto – 53.

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro