Astăzi este Ziua Europeană împotriva obezității

Direcţia de Sănătate Publică Dâmbovița în parteneriat cu Primăria Târgoviște, Societatea de Cruce Rosie, Inspectoratul Scolar, Asociatiile „React”, „Christiana”, „Dezvoltarea Europeana a Comunitatii Locale Targoviste, celebrează în data de 18 mai 2013 Ziua Europeană împotriva Obezităţii (ZEIO) şi organizează în perioada 7 mai – 18 mai 2013 campania de informare şi educare dedicată acestei zile.

Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) este o zi şi o campanie dedicată conştientizării acestei afecţiuni, care are loc în întreaga Europă în fiecare an, în a treia sâmbătă a lunii mai. Această zi reuneşte comunităţile medicale şi politice cu publicul în evenimente ce au loc în întreaga Europă.

Supragreutatea şi obezitatea reprezintă al cincilea risc de decese la nivel global. Datele publicate de EUROSTAT în noiembrie 2011 au arătat că în statele UE, între 8-25% dintre adulţi sunt obezi. Conform Comisiei Europene, aproximativ 3 milioane de şcolari din Europa sunt obezi şi aproximativ 85000 devin obezi în fiecare an. Obezitatea poate fi prevenită, iar lupta împotriva ei de la cea mai fragedă vârstă are cele mai mari şanse de reuşită.

Tema aleasă pentru celebrarea Zilei Europene Împotriva Obezităţii ZEIO pentru anul 2013 se referă la necesitatea intervenţiei conjugate a tuturor celor implicaţi în creşterea copiilor pentru adoptarea unor măsuri de prevenire a apariţiei obezităţii în rândul tinerelor generaţii. Scopul campaniei este sensibilizarea populaţiei în privinta efectelor negative ale obezităţii asupra organismului tânăr, având ca element central colaborarea tuturor actorilor implicaţi.

Sloganul campaniei este „Împreună pentru creşterea unor generaţii fără greutate”. Obezitatea este de cele mai multe ori legată de factori ai stilului de viaţă ce pot fi preveniţi, în mod special obiceiurile alimentare deficitare şi sedentarismul. Adulţii trebuie să fie model pentru tinerele generaţii în adoptarea unui stil de viaţă cât mai sănătos.

Obiectivele acestei campanii sunt:

  • Conştientizarea importanţei prevenirii obezităţii încă de la vârsta copilăriei, cu accent pe rolul familiei.
  • Informare privind situatia actuală si de perspectivă a prevalenţei obezităţii în rândul copiilor şi adulţilor.
  • Constientizarea tuturor actorilor implicaţi privind colaborarea în problematica obezităţii la copil.

 

Prin activităţile derulate (concursuri sportive, actiuni de informare-educare, stand stradal de sanatate) dorim să conştientizăm populaţia generală privind riscurile obezităţii la copil şi responsabilitatea pe care o au ei înşişi în menţinerea sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii.

Pentru succesul acestei campanii contăm pe sprijinul dumneavoastră activ !

 

DIRECTOR

DR. SORIN STOICA

Intocmit,

Dr. C. Savu

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro