Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

GĂEȘTI: Cheltuielile primăriei au crescut cu 6,4 milioane de lei după trecerea indemnizațiilor și asistenților personali la bugetul local

Primarul orașului Găești, Gheorghe Grigore a atras atenția asupra creșterii cheltuielilor administrației locale pe fondul scăderii bugetului. Cheltuielile primăriei au crescut considerabil în acest an după modificarea legislativă conform căreia indemnizațiile și asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități sunt plătiți integral din bugetul local. Astfel efortul bugetar la capitolul cheltuieli crește cu 6,4 milioane de lei. Consiliul local a aprobat, ieri, bugetul orașului pentru 2019. Doar consilierii PNL au votat, PSD și ALDE abținându-se de la vot. După ședință primarul orașului a transmis un mesaj video găeștenilor.

Dragi gaeșteni,

Pe 15 aprilie, a avut loc ședința Consiliului Local care a avut pe ordinea de zi votarea bugetului local pe anul 2019. Față de anul trecut, bugetul este mai mic cu 28 de miliarde lei vechi, iar cheltuielile au crescut cu 64 miliarde lei ca urmare a faptului ca de la începutul anului indemnizațiile și asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități sunt plătiți integral din bugetul local. Deși ne confruntăm cu mari greutăți, ca de fiecare data, în ultimii 4 ani am reușit să găsesc soluții astfel încât dezvoltarea orașului să nu fie întreruptă.

Vă anunț că este al 13-lea an consecutiv când consilierii PSD și ALDE nu votează bugetul. În concluzie acești oameni trimiși de dumneavostră în Consiliul Local să vă reprezinte, nu-și doresc: Introducerea rețelei de apă în cartierul Arsuri, Construirea podețelor la intrarea în fiecare gospodărie pe strada 1 decembrie, Reabilitarea termică a blocurilor, Finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzi Tudor Vladimirescu. Reabilitarea străzilor Vladimir Streinu, Ecaterina Teodoroiu, Ștefan Mihăilescu, Rovine, breteaua pe partea dreapta de sub pasarelă, parcarea de la fosta centrală termică a orașului, repararea podului de la Catane, continuarea lucrărilor de la Catedrală, înlocuirea iluminatului public cu lampi pe led. Trotuare pe străzile: Câmpului, Popa Șapcă, Popa Florea. Gaze pe străzile: fundătura Republicii, Aleea Primăverii, Aleea Potopului, FDT. Șerban Cioculescu, Viorele, Progresului, FDT Alexandrescu Canalizare pe străzile Nicolae Titulescu prelungire peco, Șerban Cioculescu zona Parc-Str.Artei Continuarea lucrărilor la Bazinul de înot, la Creșă, Grădinița Inocența și Școala Radu cel Mare. Acordarea de ajutoare alimentare cu ocazia sărbătorilor de Paște si Crăciun persoanelor cu pensie sub 800 lei si persoanelor cu dizabilități.

Toate aceste proiecte sunt posibile ca urmare a votului Colegilor consilieri din Partidul National Liberal, oameni responsabili, care sunt interesati de soarta orasului nostru și nu doresc să ne intoarcem la perioada din nainte de 2015, cand nu s-a realizat nimic în localitatea noastră. Mă bazez în continuare pe sprijinul dumneavostră în așa fel încât să ducem la bun sfârșit și alte investiții necesare comunității noastre.

Dumnezeu să binecuvinteze orașul Găești!

Gheorghe Grigore, primarul orașului Găești

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media