Gabriel Boriga, audiențe la “firul asfaltului”

Primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, a inspectat ieri lucrările în cartierul Micro XI, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, Zona B, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură desfășurate pe teritoriul municipiului Târgoviște.

PIDU zona B va cuprinde: reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere; reabilitarea şi modernizarea reţelelor stradale, trotuarelor şi scuarurilor; construirea de piste pentru biciclişti; crearea de noi locuri de parcare; modernizarea staţiilor pentru transportul public în comun; amenajarea spaţiilor de joacă pentru copii şi a spaţiilor verzi; reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă-canal şi reabilitarea infrastructurii de iluminat public şi  a infrastructurii subterane de comunicaţii.

În acest moment, în Microraionul XI s-a ajuns la faza de turnare a primului strat de asfalt. Conform declarațiilor primarului, se va asfalta o stradă pe zi.

“Este o stradă care arăta la fel ca celelalte. Acum, se toarnă primul strat de asfalt, după ce au fost introduse rețelele apă, capace de canal. De asemenea, trotuarele, bordurile au fost refăcute, s-au creat noi locuri de parcare. Va urma și stratul al doilea. Am venit aici pentru a se vedea că se lucrează și că fiecare stradă va fi reabilitată. Vom face o infrastructură care să dureze 20-25 de ani. Așadar, astăzi, se asfaltează pe Vasile Blendea, aproximativ doi kilometri, iar până la sfârșitul zilei se vor termina lucrările. În fiecare zi se asfaltează câte o stradă, așa că fac apel la cetățeni să aibă răbdare, pentru că este necesar ca suprafețele să fie înainte pregătite. Nu vreau să ne grăbim la un astfel de proiect. În acest moment, se lucrează pe opt străzi, iar în micro VI, în alte nouă puncte. Mai ales că se lucrează și sâmbăta și duminica.”, a declarat edilul Târgoviștei.

După asfaltare, se vor reface trotuarele, pentru care, ca soluție tehnică, s-a renunțat la “biscuiți”, fiind preferată formula europeană a asfaltului.

Pentru că a fost în cartier, Gabriel Boriga a fost asaltat de locatarii blocurilor din zonă, majoritatea având întrebări și nelămuriri legate de proiectul PIDU. La vizita în teren au luat parte și city managerului Gabriel Cioacă, managerul de proiect, Cătălin Chiru, și viceprimarii municipiului.

boriga PIDU 1

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 4 ganduri despre “Gabriel Boriga, audiențe la “firul asfaltului”

 • 8 aprilie 2014 at 12:55
  Permalink

  Domnule primar,ati inceput cu Gral.Florescu, ati daramat garajele,dar de doua saptamani nimeni nu mai face nimic.De calitatea lucrarilor nu mai vorbim.Ce au facut acum o luna ,darama acum.Gurile de canalizare sunt lasate de izbeliste ,apa balteste unde chipurile au pregatit pentru asfaltare.Intrati si prin spatele bocurilor de pe aceasta strada si vedeti calitatea lucrarilor.Chiar toata lumea isi bate joc de bani (fie ele si din din fonduri europene )?Nu am vazut pe nimeni sa-i supravegheze pe “mesterii” care executa lucrarile,nimeni nu-i zguduie pentru calitatea lucrarilor ?Domnule ,primar,veniti in control fara sa anuntati pe nimeni,fara hoarda de bagatori de seama care roieste in jurul dvs. si convingeti-va singur .

  Reply
 • 8 aprilie 2014 at 8:56
  Permalink

  Si cu stalpul din mijlocul asfaltului din spatele domnului primar ce facem?

  Reply
 • 8 aprilie 2014 at 8:40
  Permalink

  Nu stiam eu de ce au asfaltat. Pai daca de asta depindea asfaltarea, de ce nu a trecut mai repede pe acolo? Sa mai treaca din cand in cand sa observe sistemul de munca “1 trage, 5 se uita”

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro