Fraudă la Titu! Contoare ale Companiei de Apă, repoziționate pentru a șterge consumul

Scandal imens în Secția Titu a Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, după ce un control desfășurat în cadrul programului de recensământ al abonaților a descoperit nereguli incredibile. Practic după un control în zona de blocuri, peste 50 de apometre de scară, din cele 100 de la Titu aveau sigiliile rupte, iar în 14 dintre cazuri apometrele erau montate invers, în așa fel încât să șteargă consumul înregistrat anterior. Situația este fără precedent, iar la acest moment nu se știe care este valoarea fraudei.

Schema e fraudă e simplă. Apometrul general este unul de control pentru a verifica veridicitate declarațiilor proprietarilor de apartamente , abonați ai companiei. O scară de bloc plătește apa înregistrată de apometrul general, între acesta și suma citirilor apometrelor individuale existând diferențe, numite improprii pierderi. Aceste diferențe sunt generate de două aspecte. Unul este acela că reprezentantul companiei citește și raportează consumul de pe apometrul general la o anumită dată și ora. Proprietarii de apartamente nu dau citirea  toți în același moment cu acesta, apărând evident diferențe. Al doilea aspect care generează diferențele este faptul că nu toți abonații sunt de bună credință, unii declarând cu bună știință consumuri mai mici, fără a putea fi verificați.

Ca un făcut, de la o vreme, la blocurile din Titu diferențele între apometrele generale și cele ale apartamentelor aproape au dispărut, dar și consumul general s-a diminuat simțitor, fenomene care coincid nefericit cu descoperirea apometrelor desigilate și repoziționate.

După ce responsabilii de la județ ai Companiei au sesizat situația, au resigilat toate cele aproximativ 50 de apometre, inclusiv pe cele 14 întoarse, exact în poziția nefirească în care erau. Echipa s-a întors la Târgoviște pentru a sesiza conducerea, iar când directorii Ponorică și Cimpoacă au descins și ei la Ttu, pentru cele 14 contoare sigiliul era din nou rupt, iar acestea erau așezate corect. Mai mult, căutând restul de apometre neverificate anterior, majoritatea aveau sigilii nou nouțe. Toată tărășenia a fost consemnată în rapoarte oficiale.

De altfel, conducerea Companiei a confirmat pentru Gazeta Dâmboviței tărășenia.

Eu am dat niște rezoluții pe informările respective. Prima chestie: un program în care să se facă verificarea întregului oraș și punerea în poziția normală, cu resigilarea, a tuturor apometrelor și luarea indexurilor. Și doi, oficiul juridic să îmi facă o evaluare asupra situației de acolo, a vinovaților și ce implicații sunt. Urmează în câteva zile să primim un răspuns, a declarat directorul Mircea Constantin.

Conform acestuia la Titu există șefi regionali, care au obligați să sesizeze centrul atunci când sunt probleme. În acest caz nu au existat, însă, sesizări din teritoriu.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro