Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Eforturi susținute la Bezdead, pentru proiectele care au început să schimbe „fața” localității

Lucrurile în localitatea Bezdead se schimbă încet și sigur în bine, administrația locală reușind să ducă la bun sfârșit anul acesta câteva proiecte, în principal asfaltare de drumuri, cu bani fie de la bugetul local, fie prin GAL-ul Bucegi-Leaota, din care face parte.

Au fost asfaltați anul acesta 2,5 kilometri de drum, ulițe care necesitau astfel de lucrări și s-au încadrat în cerințele pentru accesarea banilor. Au fost asfaltate Valea Leurzii, Străzile Mănguță, Monument, Ungureanu, iar în curând va fi finalizată și Ulița Furcoi, imediat ce vremea o va permite.

Mi-aș dori mai mult, dar nu avem cu ce.„, spune primărița din Bezdead.

Pentru anul viitor, administrația locală are în plan asfaltarea ulițelor Valea Macului, Valea Dedi, Bădoiești, fie cu bani de la bugetul local, fie cu fonduri prin GAL.

Primarul Teodora Anghelescu spune că un lucru bun pentru cei care tranzitează localitatea Bezdead, dar și pentru locuitori a fost plombarea DJ 710, pe zona Miculești-Bezdead, însă se așteaptă și reparațiile promise de administrația județeană în zona Costișata, la granița cu județul Prahova, pe o porțiune de 2,5 kilometri de drum.

De asemenea, a fost deja pregătit un proiect pentru reabilitarea și modernizarea căminului de nunți din localitate, cu bani europeni, prin PNDR.

TeodoraAnghelescuÎmi este rușine să mai dau voie cuiva să mai facă nuntă acolo. …Va fi un obiectiv pe care la anul sper să îl văd început. Acum am experiența derulării proiectelor pe fonduri europene și văd cât durează de la depunerea proiectului, până la finalizare.”

Teodora Anghelescu spune că a realizat mare parte din obiectivele propuse la preluarea mandatului de primar și speră să înceapă altele noi dacă locuitorii din Bezdead îi vor mai oferi credit pentru următorul mandat: „Suntem o comunitate liniștită, fără mari probleme, cum sunt unele zone cu inundații sau alte inconveniente. Nu avem apă, dar se va rezolva. …Îmi doresc să fiu sănătoasă, să pot să realizez cât mai multe, ceea ce le doresc și locuitorilor. Eu zic că 80% din ce mi-am propus am realizat, pentru că știu că mi-am dorit foarte mult să accesez fonduri europene și am accesat, și să rezolv problema drumurilor.”

Un obiectiv mai greu de realizat va fi, însă, aducțiunea apei în localitate, astfel încât să se rezolve problema raționalizării apei în perioadele critice de secetă, dar și cea a canalizării. În acest sens, primarul din Bezdead deja a purtat discuții pentru a ieși din POS Mediu II și a accesa pe cont propriu un proiect prin PNDR. Asta în contextul în care, deocamdată, nu se prevede prea curând ca localitatea Bezdead să beneficieze, în cadrul proiectelor Companiei de Apă Dâmbovița, de vreun proiect pentru apă și canalizare, de care localitatea are atâta nevoie.

Teodora Anghelescu spune, însă, că a solicitat Companiei de Apă expertiză tehnică pentru a putea face lucrurile așa cum trebuie, întrucât primăria nu dispune de experți în acest domeniu.

În ceea ce privește aducțiunea apei, există două soluții, fie de la Gâlma, pe Buciumeni, soluție agreată de primăriță, deoarece este o porțiune mai scurtă de drum și nu s-ar mai săpa din nou drumul, ca în cazul celei de-a doua soluții, de aducțiune a apei din barajul Pucioasa, pe DJ 710.

 12009714_1688245728072918_4713975900054896732_n

 12006154_1688177918079699_5509943780054005214_n12038295_1688245301406294_4406408739803385644_n

 

 

 

Distribuie:

One thought on “Eforturi susținute la Bezdead, pentru proiectele care au început să schimbe „fața” localității

  1. Poate o sa ne bucuram și cei care locuim pe uliță purcarea de un sistem de canalizare a apei pluviale și apoi de asfalt .știu veți spune ca nu este trasa rețeaua de apa .nu este necesara deoarece fiecare locuitor de pe aceasta uliță are fintina în curte de fiecare data cind ploua nu se poate ieși decit cu cizme de pescar .va mulțumesc dacă va faceți timp sa citiți și mesajul meu.

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media