Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021
buget

Echilibrarea bugetelor locale! Primăriile PDL au aceiaşi bani ca în 2012, iar cele USL, sume mai mari

Ieri, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a decis repartizarea sumelor defalcate din TVA şi cele din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru reechilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, pe anul 2013. Anul aceasta CJD a avut de repartizat 16.945.000 de lei, cu aproape 3 milioane mai mult decât în 2012.

Hotărârea nu a fost, însă, lipsită de neînţelegei între putere şi opoziţie. Democrat liberalii s-au arătat nemulţumiţi de modul în care s-a făcut repartizarea. Practic primăriile PDL au primit aceeaşi sume ca anul trecut, dar democrat liberalii doreau ca acestea să fie mai mari având în vedere că suma de repartizat era mai mare. Aşa că au părăsit plenul şedinţei, cu excepţia consilierului Vasile Moise, care a votat cot la cot cu grupul USL.

Imediat după ce PDL a  plecat de la şedinţă, Adrian Ţuţuianu a răbufnit: “Nici o primărie PDL nu a primit mai puţini bani! Îmi pare rău că nu am ascultat părerile unor colegi care mi-au zis să tai!”.

În condiţiile în care democrat liberalii au tot atâţia bani că în 2012, primarii USL au cu toţii sume mai mari, chiar dacă în majoritate cazurilor diferenţele nu sunt notabile faţă de anul trecut.

 

În acestă atmosferă, a fost aprobat, ieri, şi bugetul, tot în lipsa consilierilor PDL. Dâmboviţa are un buget de venituri de 317.348.000 milioane şi a prognozat că va cheltui 319.403.000 lei. Cea mai mare sumă va fi cheltuită în capitolul bugetar “Asigurări şi asistenţă socială”, urmată de “Transporturi” şi “Sănătate”.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media