După modelul liliecilor de la Lugoj, DN 71 încurcat de niște licheni crescuți pe șanțuri

Niște licheni crescuți pe șanțurile necurățate de zeci de ani ar fi motivul pentru care firma care analizează impacul asupra mediului al proiectului de lărgire la 4 bezni a DN 71 a întârziat cinci luni depunerea docmentației pentru obținerea avizului. Firma a prezentat „lichenii” la întâlnirea de la Ministerul Mediului desfășurată luni, 12 februarie, pentru deblocarea proiectului. Conform participanților, ministrul Grațiela Gavrilescu a glumit spunând că se va lupta cu lichenii, cu s-a luptat și cu liliecii. Este vorba despre cei 10 lilieci descoperiți într-o grotă de pe traseul Autostrăzii Lugoj Deva. După patru ani de întârziere a proiectului s-a luat decizia mutării acestora, iar aceștia și-au găsit altă casă.


Lichenii sunt o asociere simbiotică între o algă verde și o ciupercă. Sunt cunoscute peste 20 000 de specii de licheni. Se instalează de multe ori în zone improprii altor plante. Lichenii de pe DN 71 nu sunt o specie nouă sau rară și nu fac parte din situl Natura 2000. Așa că șanțul va putea fi decolmatat pentru ca proiectul să meargă mai departe.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca