CNAIR întârzie de 5 luni depunerea documentației pentru avizul de mediu, pentru lărgirea la 4 bezni a DN 71

Compania Națională de Administrare  a Infrastructurii Rutiere întârzie, din luna august a anului trecut, depunerea unui document  pentru obținerea avizului de mediu aferent proiectului Modernizare DN 71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia, km 0+000 – km 44+130 – lărgire la 4 benzi și km 51+041 – km 109+905. CNAIR a depus în luna august solicitarea de obținere a acordului de mediu, doar că aceasta este incompletă. Lipsește fix studiul privitor la impactul asupra mediului. Informația a fost făcut publică de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, într-o conferință de presă susținută la Târgoviște.

Proiectul a fost depus la Agenția de Mediu, dar Compania Națională de Administrare  a Infrastructurii Rutiere nu a depus nici până la acest moment toate documentele conform îndeplinirii obligaților de mediu. Înțeleg că studiu abia acum este finalizat” a declarat Gavrilescu. Aceasta a mai spus că a fixat un termen de două săptămâni pentru finalizarea întregii documentații și a promis că, dacă această respectă legislația, avizul de mediu va fi acordat fără întârzieri.  Conform memoriului tehnic, proiectul se desfășoară în apropierea a două arii protejate – lacurile de pe Valea Ilfovului și Parcul Natural Bucegi, ambele incluse în rețeaua Natura 2000, care nu ar fi afectate de lărgirea drumului.

În luna aprilie a anului trecut, fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, promitea că până la finele anului achiziția publică pentru proiectare plus execuţie lucrări va fi urcată în SEAP:  “Pentru sectorul 3, Bâldana – Târgovişte – Sinaia, vreau să vă spun că în cursul acestei săptămâni, pe 3 aprilie, am trecut prin CTE-ul (Comitetul Tehnico-Economic, n.r.) companiei proiectul, a fost avizat de toată compania; urmează să trecem acest obiectiv şi prin CTE-ul ministerului şi să aprobăm hotărârea de guvern privind indicatorii tehnico-economici. Este un proiect ambiţios, 103 km şi 400 milioane euro valoare, tot pe POIM. La începutul semestrului doi vom urca pe SEAP achiziţia publică pentru proiectare plus execuţie lucrări”, preciza Alexandru Răzvan Cuc.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro