Drumul nordului – SUBCARPATICA, revine în actualitate într-o nouă formă

Distribuie:

Proiectul generic numit Subcarpatica ce ar urma să lege Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, este un obiectiv  de care se vorbește de mulți ani la nivelul județului Dâmbovița. Proiectul pentru realizarea drumului a fost declarat eligibil de către ADR Sud Muntenia, dar nu a intrat la finanțare. În septembrie 2012, Liviu Mușat, directorul instituției, dădea speranță județului Dâmbovița, afirmând că Subcarpatica ar putea intra la finanțare în exercițiul bugetar european actual, din sumele economisite pe alte proiecte, lucru care nu s-a materializat.

De aceea, atenția CJD s-a îndreptat spre perioada următoare de finanțare, POR 2014 – 2020. Proiectul a fost “rupt în două”, fiind aprobate, în unanimitate, într-o ședință extraordinară a consiliului o asociere cu județul Argeș în vederea modernizării infrastructurii ce leagă cele două județe și un acord de principiu, pentru modernizarea infrastructurii între Dâmbovița și Prahova. Conform președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, împărțirea proiectelor în două cu o valoare mai mică poate crește șansele de finanțare în perioada 2014 – 2020.

Iată expunerea de motive a CJD

            Pentru reabilitarea şi modernizarea unor sectoare de drumuri judeţene care asigură legătura judeţului Dâmboviţa cu judeţul Argeş,  s-a propus  realizarea în comun, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 a obiectivului de investiţii ,,Reabilitarea şi modernizarea DJ 712A, DJ 702B şi DJ 702 pe traseul Fieni (DN71) Runcu – Râu Alb – Gura Bărbuleţului – Pietrari – Voineşti – DN 72 A – Gemenea – Cândeşti – limită judeţ Argeş – Boţeşti – Dobreşti – Topoloveni (DN 7)”, iar pentru județul Prahova ,,Reabilitarea şi modernizarea DJ 715 şi 710 pe traseul Buciumeni ( DN 71) – Bezdead  – Costişata – lim. Jud. Prahova spre Breaza”, în lungime pe raza judeţului Dâmboviţa de 14,4 km;

            În acest sens, menţionăm că sectorul situat pe raza judeţului Dâmboviţa, în lungime de circa 37,72 km face parte din proiectul iniţial denumit generic ,,Subcarpatica” şi care datorită lungimii mari de circa 55 km a fost propus a se modifica în două proiecte distincte, care să fie implementate prin asocierea judeţului Dâmboviţa cu judeţele Argeş şi Prahova. Subcarpatica va trece prin Boteşti – Argeş, Cândeşti, Voineşti, Pietrari, Gura Bărbuleţului, Râu Alb, Runcu, Fieni, Buciumeni, Bezdead şi Costişata – Prahova. În total, peste 50 de kilometri pentru care este nevoie de 113 milioane de lei. Drumul prezintă pentru nordul judeţului o importanţă economică similară cu obiectivul Drumul Sudului.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro