Din motive financiare, Primăria Târgoviște amână proiectul de preluare a Casei de Cultură a Sindicatelor

Preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgoviște nu mai este o prioritate pentru administrația publică locală târgovișteană în momentul de față și cel mai probabil nici în viitorul apropiat!

Criza sanitară și criza economică, ambele generate de pandemia de coronavirus  fără precedent, au pus pe butuci multe afaceri  locale. Afectate au fost și bugetele unităților administrativ  teritoriale, care încearcă să  găsească soluții și să facă față situației. Nici la Primăria Târgoviște lucrurile nu stau tocmai pe roze din acest punct de vedere, edilul orașului Cristian Stan declarând recent că ,,nu cred că a existat, cel puțin în ultimii 10 ani, la Târgoviște, un an mai dificil din punct de vedere financiar, așa cum se anunță 2021’’

,,În principal sunt două cauze. Anul trecut a fost un an dezastruos din punct de vedere al încasărilor, am avut peste 45 de milioane de lei pierdere, coroborat cu lipsa de implicare și de susținere a autorității centrale căreia i-a păsat mai mult să ierte de datorii bănci decât să ajute comunitățile locale. Pe unele le-a ajutat, că au dat de 2-3 ori bani pe la anumite comune, însă mai puțin comunitățile mari conduse de administrații de altă culoare politică decât cei aflați acum la guvernare

Despre preluarea Casei Sindicatelor, putem spune că am făcut tot ce a depins de noi. În momentul acesta trebuie să asigurăm un buget de  peste 20 de milioane de lei pe ceea ce înseamnă proiectul de reabilitare a Casei Sindicatelor și contravaloarea acesteia. Aici suntem în momentul de față. Nu avem de unde să plătim acești bani în momentul în care discutăm. Sper ca lucrurile să se schimbe și să putem prelua această clădire.

Dacă lucrurile vor continua în aceeași notă, guvernanții se vor elimina de la sine, nu au cum să rămână la guvernare. Numai daunele produse să nu fie atât de mari încât să nu poată fi remediate. A fost hulită guvernarea anterioară pentru niște lucruri lipsite de importanță, care pe fond nu însemnau nimic, și am ajuns acum aproape de o  situație foarte grea cu toții. Eu nu văd, în perioada următoare, că se vor putea întâmpla lucruri bune în România. Sper să nu am dreptate!’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro