Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Din 2015, populația va plăti o taxă de habitat mai mare, iar CJD face profit din gunoi!

    Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – „Reabilitarea sistemului de colectare, transport, tratare și depozitarea  deșeurilor solide în județul Dâmbovița” a decis săptămâna trecută să majoreze nivelul taxei de habitat achitată de populație la 18 lei pe lună, respectiv 10 lei în cazul celor care plătesc parțial, 6 lei de gospodărie pentru cei plecați în străinătate, 50 de lei pe lună pentru instituțiile publice, începând cu 1 ianuarie 2015.

    Taxa de habitat a început să fie colectată în martie 2011, la un nivel de 16 lei pe gospodărie, majorată pentru 2012 la 18 lei, cuantumul fiind redus la sfârșitul aceluiași an, înapoi la 16, ca urmare a promisiunilor electorale ale preşedintelui CJD Adrian Ţuţuianu. Promisiunea ca promisiunea, dar pentru a menține un echilibru al costurilor, pentru 2014, a fost majorată la 2 lei pe lună de gospodărie, cotizația suplimentară pe care o achită unitățile administrativ teritoriale. În cursul lui 2013 aceasta a fost de 1 leu. În plus UAT-urile au de achitat cotizația de membru al ADI în valoare de 1200 de lei anual. De asemenea o cotizaţie suplimentară plăteşte şi CJD de 1 leu pe persoană pe an.

     Majorarea a fost explicată de Adrian Ţuţuianu ca o necesitate, deşi acesta a fost principala voce care a susţinut că taxa poate scădea: „Ceea ce facem noi astăzi este absolut obligatoriu…Am ținut doi ani taxa mai jos cu 2 lei față de cât era stabilită inițial, dar noi trebuie să ne asigurăm resursele pentru a nu fi puși în situația de a acumula din nou datorii”. În urmă cu o lună, la începutul lui octombrie, Ţuţuianu afirma, în cadrul unei şedinţe ADI: „Îmi propun să menţin taxa de salubritate la nivelul actual (n.r. pentru 2015)”. Evident luna octombrie era luna electorală.ADI,

Ţuţuianu „mai şmecher” ca Popescu!

      Decizia de majorare a taxei de habitat s-a luat în ADI la propunerea preşedintelui Adrian Ţuţuianu. Aproximativ 60 de primari au fost pentru şi 5 împotrivă. Majoritatea primarilor oricum nu înţeleg jocul şi de ce Adrian Ţuţuianu a fost mai şmecher ca Florin Popescu. Conform unor informaţii din mediul administrativ al judeţului, lucrurile s-au cam aşa: în 2013, CJD avea de plătit de contribuţie suplimentară de aproximativ 40 de miliarde lei vechi, la taxa de habitat. În cursul anului acesta, CJD a rămas cu o contibuţie de doar 10 miliarde, prin transferarea unui leu pe gospodărie lunar în sarcina primăriilor, Consiliul rămânând cu doar 1 leu de persoană, pe an.

    În altă ordine de idei, CJD încasează două redevenţe lunare din activitatea de colectare şi depozitare a gunoiului. „Una din redevenţe, cea încasată de la operatorul de la groapă, acoperă rata împrumutului CJD către BEI. Cea de-a doua de aproximativ 1,2 miliarde de lei este cea plătită de Supercom pentru utilajele pe care le foloseşte şi care sunt ale CJD, achiziţionate prin proiect”, ne-a declarat sursa noastră. 1,2 x 12, înseamnă mai mult decât cei 10 miliarde pe care le are CJD de plătit ca şi contribuţie suplimentară. De unde rezultă că CJD sub conducerea lui Ţuţuianu face ceea ce Popescu nici nu a gândit: profit din gunoi, beneficiind din plin de habarnismul primarilor care vin în ADI doar ca să ridice mâna. Așa că se poate spune că și-au făcut-o cu mâna lor și sunt buni de plată!

Distribuie:

4 thoughts on “Din 2015, populația va plăti o taxă de habitat mai mare, iar CJD face profit din gunoi!

  1. Asa ne trebuie! Astfel de lucruri se intampla mereu acolo unde nimeni nu da socoteala ce se intampla cu banul public! Atata timp ca in patru ani alesii nostri nu sunt trasi de maneca isi fac de cap si se pi…a pe votul nostru!

  2. cine aştepta ceva bun de la Partidul (aşa îi zice în acte) ăsta al Social Deamagogiei ori e prost ori e … prost. 🙁
    de aceea nu o uitaţi pe Tia Şerbănescu cu: „Vreme trece, vreme vine, ce e rău devine bine!”
    ca pensionar cuman eu tot mai sper, pentru că în partidul majoritar s-a declanşat canibalizarea.
    ajută-i, Doamne! 🙂

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media