Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3656
30-11-2021

De la 1 ianuarie, o parcare modernă va lua locul en gros-urilor din Piața 1 Mai

Primăria Târgoviște intenționează că până la finele acestui an să crească cu aproximativ 300, numărul de locuri de parcare în microraionul 9, zona Pieței 1 Mai. În acest moment, este în lucru o parcare în spatele blocurilor de pe Bulevardul Independenței, unde se vor crea 150 de locuri. În zonă au existat mai multe garaje, dărâmate de autorități. “Foarte puține mai dețineau funcția de garaj pentru mașină. Fiind în apropierea pieței multe erau folosite ca spații de depozitare.” a precizat city-managerul Gabriel Cioacă.

Intenția autorităților este conform primarului Gabriel Boriga de “a scădea valorile de trafic pentru ca în zona Caraiman să fie interzisă parcarea pe Bulevardul Independenței”, după dărâmarea en gros-urilor de la 1 Mai și amenajarea unei parcări. “Piața 1 mai vă rămâne piață pentru en detail, pentru producătorii. Vom muta zona de en gros la oborul săptămânal, unde se amenajează spații proprii unei asemenea activități.  Vedeți că aici orice mașină de dimensiuni mai mari sugrumă întreaga circulație.” a mai precizat Boriga.

Costurile amenajărilor sunt suportate din bugetul local. În afara parcărilor se lucrează la întreaga urbanistică a zonei: iluminat public, spații verzi, trotuare, borduri și covor asfaltic.

Distribuie:

4 thoughts on “De la 1 ianuarie, o parcare modernă va lua locul en gros-urilor din Piața 1 Mai

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media