DÂMBOVIȚA: Un bătrân își dorește moartea ca să scape de noroi. Săptămânal, o căruță îl cară la spital

Are 81 de ani și a trăit o viață luptându-se cu noroiul drumului. Acum nu mai poate și ar vrea să moară că să scape de noroi: “Nu vine moartea să ma ia. Nu mai vreau să mai trăiesc!”

Nea Vasile locuiește în comuna Pietrari. Strada pe care stă nu a văzut îmbunătățiri din copilăria bătrânului, cu excepția unui indicator nou nouț cu numele: Strada Aleci. Pe Aleci stau prizonierii noroiului. La ei nu ajunge savarea, nici  poliția sau pompierii. Nici ei nu ajung, decât cu mare efort. Pe câțiva kilometri drumul este impracticabil. Ghinionul lor este că sunt foarte puțini, de aceea autoritățile locale nici nu pronunță cuvântul asfalt. Vor baga un utilaj, abia în luna martie, pentru că acum buldoexcavatorul are montată lama pentru deszăpezire. Nu a fost nevoie de ea, dar primăria e pregătită! Primarul Gheorghe Neacșu este împăcat cu sine și spune că a intervenit pe strada în luna august a anului trecut. Plus că a găsit și vinovatul. Starea drumului nu e cauzată de lipsa asfaltului, ci de localnicii cu tractoare care merg către grădinile din zonă.

Între timp, Nea Vasile este nevoit să ajungă în fiecare săptămână la spitalul din Voinești, unde trebuie să facă regulat INR și să i se schimbe sonda, pe care o poartă permanent. Ar fi murit deja, dacă băieții săi nu se încăpățânau să-l care, uneori împotriva voinței lui, cu căruța, la spitalul aflat  la aproximativ 10 kilometri. Estr ca un copil pe care fii săi îl poartă acum pe brațe. Ambulanța ar vrea să-l ajute, dar nu poate să ajungă la el. O soluție ar fi ca o salvarea să-l aștepte la capătul noroiului.  Nea Vasile va trece, însă, prin același chin cu urcatul și coborâtul din căruță și  mersul anevoios al atelajului prin noroi, până când dorința de a părăsi această lume i se va îndeplini.  Cel mai probabil și către cimitir va merge tot cu căruța, prin noroi.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro