DÂMBOVIȚA: Statui uriașe în Bucegi! Unde vor fi amplasate și pe cine vor reprezenta

    Președintele CJD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă un proiect, despre care spune că este deocamdată doar la stadiul de idee, dar care ar putea să devină un punct de atracție turistic în Bucegii dâmbovițeni. Mai exact, realizarea unui ansamblu sculptural de mari dimensiuni, în zona intersecției de la Dichiu, care să-i reprezinte pe Burebista, Decebal și Zalmoxis.

“Vreau să fac un proiect, să inaugurăm anul viitor DJ 713-714 și vreau să fac un proiect cu trei statui. Îitutuianu_la_birou spune Drumul Dacilor la drumul ăsta și la Duchiu la intersecție vreau să-i pun pe Decebal, pe Burebista și Zalmoxis, trei sculpturi care vor fi de referință. Se va opri toată lumea să facă poză acolo. Este zonă de vizibilitate maximă, toată lumea urcă acolo și mă gândesc că facem să fie un punct de referință pentru toată lumea. Am un coleg, Mitică Buzatu, de la Vaslui, și la ședințele de partid la București că sunt tensionate, el spune cam așa: -Domnule, s-a întâmplat astăzi un eveniment epocal, a gândit cutare. M-am gândit și eu. Proiectul e în capul meu. “,  a precizat Țuțuianu.

Ideea este una interesantă, mai ales în contextul legendelor despre daci și religia lor care circulă în strânsă legătură cu Sfinxul și Babele. În plus, statuia lui Decebal de pe Clisura Dunării, înaltă de 55 de metri a intrat rapid în atenția turiștilor din România, dar și din alte țări, fiind un principal punct de atracție al zonei.  Alături de Statuia Libertății, decebal 1Colosul din Roodos, Budhha din Myanmar, Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, statuia sculptată în basorelief de câțiva alpiniști i-a deterinat pe jurnalistii de la Business Insider să o plaseze în top cinci a celor mai mari statui din lume.

Cu dimensiuni de peste 200 de meri, ansamblul dâmbovițean ar putea intra și el în topul celor mai mari statui din lume, dacă ideea se va concretiza.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “DÂMBOVIȚA: Statui uriașe în Bucegi! Unde vor fi amplasate și pe cine vor reprezenta

 • 3 septembrie 2015 at 10:16
  Permalink

  bai enache.esti o bijuterie de prost.de ce nu a terminat complexul de natatie ala care l-a inceput?sau mai bine zis:pe ce s-au dus banii?eu zic ca niste student de la arte plastic pot face in vacanta practica intr-o tabara de sculptura.dar prostii se gandesc numai la ce faceau unii sau altii nu cu mult timp inainte.

  Reply
 • 1 septembrie 2015 at 12:56
  Permalink

  A înnebunit Țăranu’….

  Reply
 • 1 septembrie 2015 at 0:29
  Permalink

  In afara de statui la care sa stea lumea cu gura cascata si cainii in coada, gananditi-va ca ar fi bine, dupa ce Consiliu Judetean a platit bani buni pentru proiecte de parcuri , terenuri de sport, hoteluri in Targoviste (pe teritoriul U. M. de la gara ) la care in prezent nu se poate ajunge decat cu elicopterul, sa gasiti bani si pentru realizarea drumului judetean (asa l-ati aprobat) care sa lege Bulevardul Carol I (Gara Sud ) de Centura Targovistei (Petru Cercel). Aceasta pentru a nu ramane targovistenii cu impresia gresita ca aveti ceva personal cu ei. Unii aduc bani de afara pentru Centura si Bazinul de inot, pe care din pacate, nu sunte-ti capabili sa le finalizati, in schimb, dupa ce le-ati promis “marea cu sarea ” in 2012 le lasati, la sfarsit de mandat, niste ‘ poze ‘.ca amintiri din guvernarea PSD. Sanatate!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro