DÂMBOVIŢA: Bacterii coliforme şi E.coli descoperite în reţeau de apă dintr-o comună. Oamenilor li se va duce apă potabilă

Probleme la parametrii microbiologici ai apei furnizate în comuna Finta, din sudul judeţului. Compania de Apă a anunţat că în apă au fost descoperite bacterii coliforme şi E.coli. la buletinele din data de 10 mai. Furnizarea cu apă a fost sistată pentru 5 zile. Compani de Apă este obligată să asigure apă potabilă care va fi dusă în comună cu cisterna.

Urmare a adresei transmise de către S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita prin care face cunoscut ca Laboratorul societatii a constatat existenţa unor neconformităţi apărute în reţeaua de distribuire a apei potabile in comuna Finta oprind livrarea apei incepand din data de 11 mai, a fost convocat în Şedinţă Extraordinara  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa . Prin hotărârea adoptată de către CJSU Dâmboviţa, s-a dispus  ca,  pe perioada celor 5 zile în care vor fi efectuate lucrari pentru iginenizarea reţelelor şi a bazinelor de acumulare, societatea de furnizare – S.C. Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa să asigure livrarea apei pentru asigurarea necesarului de apă in  prepararea hranei şi acoperirea nevoilor de igienă personală a cetatenilor afectati.  Pe perioada opririi furnizarii, cetăţenii  vor putea, să procure apa necesară de  la autocisternele puse la dispozitie de catre ISU Dambovita si SC Compania de Apa, amplasate la sediul Primăriei Finta” se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Până la acest moment nu sunt înregistrare îmbolnăviri din cauza apei infestate.

 

 

 

Centru Medical Valeriana


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro