Curtea de Conturi controlează Consiliul Judeţean! Nereguli la contractele pe gunoi

Curtea de Conturi efectuează un control la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, printre neregulile descoperite fiind nerespectarea criteriilor înscrise în caietul de sarcini cu ocazia licitaţiei din 2010 pentru colectarea deşeurilor.

 

”La consiliul judeţean, de circa o lună există un control al Curţii de Conturi, cu doi consilieri de conturi care sunt de la camera de Conturi din Prahova. Au luat în discuţie mai multe aspecte, printre care şi modul în care au fost încheiate contractele cu Supercom şi Eurogaz, derularea acestor contracte, modul în care s-a asigurat finanţarea pe acest subiect”, a precizat Ţuţuianu. 
Acesta spune că au fost găsite nereguli în organizarea licitaţiei de colectare a deşeurilor. În Dâmboviţa, este implementat un proiect cu fonduri europene de colectare a deşeurilor.
”Câteva concluzii, care trebuie să ne îngrijoreze: se consideră de către Curtea de Conturi că nu au fost respectate criteriile înscrise în caietul de sarcini cu ocazia licitaţiei desfăşurate în 2010 (…). În opinia celor de la Curtea de Conturi ar trebui să nu mai asigurăm niciun fel de suport financiar din alte surse decât taxa de habitat pentru tot ce înseamnă funcţionarea acestui sistem”, a spus Ţuţuianu.
În urma implementării proiectului ISPA de colectare deşeuri în Dâmboviţa a fost instituită şi o taxă de habitat. Preşedintele CJ Dâmboviţa a precizat că sunt primari care vor răspunde inclusiv penal pentru nereguli legate de această taxă.
”Sunt cinci primari care au plătit sau au fost executaţi silit pe taxa de habitat, au plătit din bugetul local, şi sumele respective cu dobânzi şi penalităţi sunt considerate prejudicii, ceea ce generează răspunderea lor civilă şi răspunderea penală pentru că toate dosarele vor merge la Parchet”, a spus Ţuţuianu, fără a nominaliza primarii în cauză. 
Valoarea totală a proiectului de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor este de 26 de milioane de euro, 75% reprezentând fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană prin programul ISPA (Instrument Structural pentru Politici de Pre-Aderare). La nivel de judeţ sunt două gropi ecologice, la Aninoasa şi Titu, unde se colectează deşeurile. Urmare a implementării prgramului ISPA, dâmboviţenii plătesc din 2010 taxa de habitat, în valoare de 16 lei lunar.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro