Curtea de Conturi a verificat achiziția măștilor de protecție de către Primăria Târgoviște. Concluzii

Curtea de Conturi a început verificarea modului în care primăriile din județ au folosit banii în perioada pandemiei. Sunt vizate achizițiile făcute în această perioadă.

“Curtea de Conturi a efectuat un control al modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării de urgență la Primăria Târgoviște. Fără a vă plictisi cu detalii din raportul de control, pot să vă spun concluzia: Modul de gestionare a resurselor publice „este în concordanță, sub toate aspectele semnificative, cu scopul, obiectivele și atribuțiile prevăzute în actele normative și respectă, sub toate aspectele, principiile legalității, regularității, eficienței, eficacității și economicității”. Mai mult, Primăria Târgoviște este exemplu de bună practică potrivit auditorilor, ceea ce nu poate decât să ne ofere o satisfacție profesională suplimentară” a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Curtea a reținut: „Cu toate că în perioada declanșării pandemiei de coronavirus și instituirii stării de urgență prețul de achiziție al măștilor chirurgicale a înregistrat o creștere exagerată, la nivelul Municipiului Târgoviște acesta s-a situat sub nivelul mediu al pieței”. La Târgoviște achiziția de măști s-a făcut de sume cuprinse între 1,87 si 3,79 lei.

facsimil din raportul Curții de Conturi

Toți cetățenii municipiului au primit kit-uri de igienă (2 măști  chirurgicale și 1 perechi de mănuși).

La nivelul județului Dâmbovița, în topul banilor dați pe măști se află primăria Răcari, care a achiziționat măști (fără valoare medicală), cu 9 lei bucata.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro