Cu o întârziere de un an și jumătate, municipalitatea închide proiectul de la “Văcărescu”

Primăria Târgoviște închide proiectul de reabilitare cu fonduri europene a Colegiului de elită al municipiului, “Ienăchiță Văcărescu”.  Proiectul acumulase o întârziere de 1 an şi jumătate. Contractul de lucrări de la Ienăchiță a fost semnat pe 1 martie 2013, în valoare de 3 744  912 lei, cu Genicom SRL o firmă din Pitești Conform acestui contract în martie 2014, colegiul trebuia să fie gata. Societatea a lucrat defectuos, la începutul lui 2014 proiectul ajungând abia la 25% din stadiul fizic de execuție. În noiembrie 2013, Genicom a intrat în procedură de insolvență.

Colegiul VIP-urilor din Târgoviște a avut, însă, și alte probleme cu proiectul de reabilitare. În 2014, proiectul (PT) realizat de SC SKYLINE  CENTER SRL, lider de proiect şi SC TOP RAM PROJECT SRL, care asigură și asistența din partea proiectantului, a fost trimis  la organismul intermediar ADR Sud Muntenia pentru revizuire. A fost nevoie de corectări ale proiectului inițial, la acoperiș, șape și ferestre, acestea din urmă nefiind prevăzute pentru a se deschide.

VEZI ŞI: BĂTAIE DE JOC LA EXECUȚIA LUCRĂRILOR DE LA COLEGIUL VIP- URILOR, IENĂCHIȚĂ VĂCĂRESCU!

Proiectul va fi închis în aeastă săptâmână, conform declaraţiilor primarului interimar Cristian Stan. În paralel primăria a alocat o suma de bani pentru amenajarea de spaţii verzi, alei şi mobilier de exterior.

“În afara proiectului european care va fi finalizat până la începutul anului şcolar, am decis că este momentul ca aceasta unitate de învăţământ de elită să beneficieze, după foarte mult timp, de lucrări ample de reabilitare şi la exterior.
Astfel, a fost deja asfaltată curtea, la terenul de sport s-a asfaltat, s-a refăcut împrejmuirea şi s-a trasat, iar la aceasta oră sunt în desfăşurare lucrări de amenajare pentru aleile de acces, se reface spaţiul verde, se fac lucrări de captare şi dirijare a apelor de suprafaţă şi de prevenire a infiltraţiilor, se revopseşte gardul exterior, se reabilitează mobilierul din curte, etc.
Am convingerea ca începutul anului şcolar va găsi Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” în haină nouă şi în situaţia de a oferi elevilor şi profesorilor condiţii foarte bune pentru desfăşurarea activităţii” a precizat Cristian Stan.

ienachita1 ienachita2

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro