Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021
bazin_acoperit

Conform conducerii CSM Târgovişte, nu banii sunt cauza pentru care bazinul de înot este închis

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a comunicat consiliului local o serie de informaţii cu privire la situaţia bazinului de înot, în urma contrelor politice iscate pe această temă. Conform directorului Ciprian Iugulescu, cel care semnează informarea pentru CLM, bazinul nu funcţionează pentru că centrala Bosch, aflată în incinta bazinului şi care asigura temperantura ambientală şi a apei din bazin, este defectă. Se pare că defecţiunea nu poate fi remediată şi este nevoie de instalarea unei centrale noi. Actual acentrală a fost montat aîn 2010, bazinul fiind inaugurat pe 15 iulie, deci teoretic, în luna în care a fost închis, centrala ar fi trebuit să fie în garanţie, asemenea instalaţii având perioade de garanţie de minimin 3 ani.

În privinţa finanţării şi a cheltuielilor din documentul CSM reise că bazinul a primit pentru funcţionare alocari bugetare pe trei capitole: 275.000 de lei pentru încălzire, iluminat şi forţă motrică, 45.000 pentru cheltuieli de servicii şi mentenanţă şi 70.000 de lei pentru substanţele chimice necesare pentru menţinerea calităţii apei. Din acestia  au fost cheltuiţi 27,39% pentru încălzire, 41,36% pentru mentenanţă şi 31, 73% pentru materiale sanitare. În perioada de funcţionare a bazinului, din ianuarie până în mai, bazinul de înot a avut încasări de 77.530 de lei. 

Construirea bazinului de înot de la Târgovişte a fost o  iniţiativă a primarului Gabriel Boriga, care a strâns semnături în 2005 pe vremea când era doar consilier local. Bazinul a fost inaugurat în 15 iulie 2010 şi reprezintă o investiţie de 500 000 de euro. Are 25 metri lungime, 6 culoare de concurs şi o plajă aferentă de 316 metri pătraţi, bazinul se încadrează în dimensiunile semiolimpice şi poate  fi utilizat pe tot parcursul anului, întrucât beneficiază de încălzire centrală pe perioada sezonului rece, atât pentru apă, cât şi pentru aer. Clădirea este una multifuncţională, fiind dotată cu aer condiţionat, vestiare, saună, duşuri, grupuri sanitare moderne. Recent primarul Gabriel Boriga declara: “Consiliul local a tăiat bugetul şi CSM nu mai are bani să plătească gazele  de o lună de zile. Eu am anunţat, dar nu a vrut nimeni să mă creadă. Acum uitaţi-vă singuri: nu sunt bani de gaze. Au fost tăiaţi banii din buget şi urmează să se închidă tot ce are CSM, că CSM are zero lei în acest moment în cont.”

După raportul directorului Ciprian Iugulescu, Cristian Stan, liderul grupului USL din consiliul local cel care a solicitat informaţiile, a precizat că afirmaţiile primarului sunt “o intoxicare ieftină care nu are legătură cu adevărul”.

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media