CJD vrea să se implice în construirea de șosele ocolitoare la Târgoviște, Găești, Pucioasa, Fieni și Răcari

Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat un proiect de hotărâre prin care se inițiază demersurile unui parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru ca CJD să se implice în construirea de șosele ocolitoare, în noul exercițiu financiar European. CJD speră să poată accesa fonduri europene și în parteneriat cu CNAIR să poată construi centuri ocolitoare la Târgoviște (inelul 2), Găești, Pucioasa, Fieni și Răcari. În total at fi vorba de 50 de km de drum: 14 la Târgoviște, 8 la Găești, 14 la Pucioasa – Fieni și 15 în zona Răcari.

“Alături de colegii mei, am propus consilierilor județeni introducerea pe lista de investiții a Consiliului Județean Dâmboviţa a următoarelor variante de ocolire (inele de centură) a centrelor urbane (situate pe rețeaua de drumuri naționale):

  • 14 km în jurul municipiului Târgovişte. Inelul 2 de centură al reședinței de județ va duce la crearea unei adevărate zone metropolitane ce va include mare parte din localitățile periurbane aflate în apropierea municipiului.
  • Orașul Găești va beneficia de un inel de centura cu lungimea de 8 km. Acesta va lega DN 7 de Drumul Expres Valahia, astfel tranzitul dinspre Autostrada A1 către Târgoviște si mai departe la Ploiești va reduce traficul din orașul Găești și-l va fluidiza în împrejurimile acestuia.
  • Varianta de ocolire pentru orașele Pucioasa și Fieni cu o lungime de cca. 14 km de drum ce vor fi construiți de la 0 va face ca traficul actual de pe DN71 sa nu mai tranziteze centrele celor două localități.
  • Minimum 15 km variantă de ocolire în lungul DN71 spre limita de sud a comunei Tărtășești. În acest fel, deschidem accesibilitatea zonei urbană a orașului Răcari dinspre zona metropolitană București. Acest drum va accesibiliza și orașul Titu” a scris pe facebook președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Într-o primă etapă, Consiliul Județean Dâmbovița va realiza documentațiile tehnico-economice, la faza de studii de prefezabilitate, urmând ca, pe baza acestora și a scenariilor de lucru optimizate, să se definitiveze etapele de urmat și să se fundamenteze parteneriatul amintit, în cadrul OUG nr. 101/2020, finanțarea lucrărilor fiind posibilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și de la bugetul de stat și local.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro