CJD suplimentează cota de contribuție pentru finalizarea proiectului centurii municipiului Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița majorează cota sa de contribuție pentru finalizarea Centurii Ocolitoare a  Municipiului Târgoviște cu 1 milion de lei.  Primăria și CJD s-au asociat la finele anului trecut când CJD a aprobat o contribuție de 2, 9 milioane de lei, pe care o crește acum la 3,9, ceea ce reprezintă 11% din valoare totală a proiectului. Majorarea decisă de CJD nu înseamnă o majorare a costurilor proiectului și o reașezare a contribuției celor doi parteneri, CJD alocând mai mult decât la înțelegerea inițială și Primăria Târgoviște, mai puțin.

Am votat modificarea condițiilor asocierii între Consiliul Local al municipiului Târgoviște și Consiliul Județean, prin care a crescut cota de contribuție a Consiliului Județean cu un milion de lei pentru proiectul Centurii Ocolitoare a Municipiului. Vreau să îi mulțumesc domnului Corneliu Ștefan, președintele CJD, pentru disponibilitatea de care a dat dovadă și o să îi mulțumesc și anticipat pentru viitoarele proiecte pe care le vom dezvolta împreună.” a declarat, după ședință, primarul municipiului Târgoviște.

Acesta a mai spus și că doar consilierii PSD au aprobat proiectul de hotărâre: “PNL, PMP, USR ȘI Pro România s-au abținut în bloc la un proiect prin care municipiul primea 1 milion de lei pentru proiectul de centură care este la un stadiu de finalizare de 90%. Păi când vorbim de blaturi, iată care sunt blaturile, făcute pe ascuns.” a precizat Cristian Stan.

Dacă opoziția de la Târgoviște s-a abținut de la votul prin care municipiul urma să primească banii, o parte din opoziția din CJD a aprobat proiectul prin care alocau banii. Mai exact, liberalii din CJD au aprobat proiectul de alocare a sumei, în timp ce colegii lor de la municipiu s-au abținut.  S-au opus în forul județean doar cei 4 aleși ProRomânia.

Vreau să îmi exprim regretul față de gestul consilierilor PNL, USR, PMP, ProRomânia din Consiliul Local Târgoviște, pentru abținerea la votul de astăzi. La inițiativa mea, plenul CJD a alocat către Primăria Târgoviște  suma de un milion de lei pentru ca să finalizăm această centura ocolitoare, o centură pe care, cei care nu au vrut să voteze astăzi această sumă alocată de CJD, o folosesc de ani de zile ca subiect de campanie electorală. Pe administrația PSD, anul viitor, inelul unu de centură va fi terminat. Le mai dau o veste tristă acestor băieți și o veste bună târgoviștenilor și dâmbovițenilor.” a declarat pe acest subiect președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Săptămâna trecută la sediul CJD a avut loc o întâlnire cu edilii localităților limitrofe Târgoviștei legate de inelul 2 de centură care să lege comunele învecinate municipiului:  “Tot la inițiativa mea, săptămâna trecută m-am întâlnit cu primarul municipiului Târgoviște, cu primarii tuturor localităților periurbane și am avut prima discuție privind inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, un proiect amplu pe care ni-l asumăm cu toții, un proiect pe care l-am promis dâmbovițenilor. Vom realiza acest inel de centură împreună cu toți colegii mei, cu primarul municipiului Târgoviște și cu toate localitățile din jurul municipiului, Șotânga, Dragomirești, Mănești, Văcărești, Ulmi, Comișani, Răzvad, Doicești și Aninoasa. Este un proiect vital pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. Le spun acestor băieți că în timp ce ei se plâng, și ei și susținătorii lor, prin diverse canale, noi cei din PSD venim cu lucruri concrete. Aceasta este diferența dintre demagogia PNL și realitatea PSD.” a mai spus Ștefan.

Centura Ocolitoare a municipiului este un proiect început în 2012, care a cunoscut o serie lungă de licitații și contracte neonorate.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro