Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

CJD și-a epuizat pliantele turistice la Marele Zid Chinezesc și nu s-a mai prezentat și la Târgul Național de Turism

O delegație CJD, care s-a dus până în China să ducă pliante cu cele câteva obiective turistice ale județului Dâmbovița, a epuizat acolo toată oferta turistică a județului. După ce delegația a văzut Guilin, și a mai bătut vreo 3000 de km să se plimbe și la Marele Zid Chinezesc, dar și pe celebrul Bund” din „Perla Orientului” – Shanghai, Târgul de turism al României, ediția de toamnă, a devenit total neinteresant pentru conducerea administrativă a județului. Astfel, Dâmbovița nu a fost reprezentată la Târgul care ar fi putut aduce turiștii aflați la îndemână, în România. A fost însă, cu niște standuri și mulți primari, în holul Parlamentului României, tot pentru promovare turistică. Așa că, anul viitor  se așteaptă să-și petreacă concediul pe meleagurile noastre: deputații, senatorii și chinezii.

Astăzi, în cadrul ședinței de Consiliul Județean se va prezenta și un raport al președintelui CJD despre deplasarea în China. Raportul începe, în mod ironic, cu formularea „Subsemnatul, Daniel Comănescu…”, și aflăm din textul, demn de publicații scânteietoare, despre bucuria pe care au avut-o chinezii când s-au întâlnit cu ai noștri:

Am primit, din partea lui Zhao Leqin, invitația de a transmite mesajul meu participanților reuniți sub egida prestigioaselor evenimente, Zhao Leqin subliniind bucuria organizatorilor deoarece Județul Dâmbovița a fost prima regiune din partea de Sud-Est a Europei care a ales să vină și să-și promoveze potențialul turistic, cultural și economic. În cuvântul rostit în fața participanților la cele două evenimente, am mulțumit pentru invitația adresată și pentru oportunitatea ca, prin standul expozițional, județul nostru să-și pună în valoare patrimoniul natural și cultural de care dispune, prezentând și oferind, în acest sens, vizitatorilor interesați, materiale de promovare.” se arată în textul raportului.

Documentul nu lămurește ce a căutat delegația la 2000 de km de Guilin, la Marele Zid Chinezesc și nici pe Bund la Shanghaicine a decis că deplasarea este de fapt una în scop turistic personal și cât a costat distracția. De fapt nici nu amintește aceste episoade.

Este adevărat, că după ce presa a relatat despre plimbarea la Marele Zid Chinezesc, fotografiile făcute la acest obiectv turistic au fost șterse de pe pagina de facebook a președintelui CJD.

O altă delegație, care cuprinde și persoane din CJD, se află și zilele acestea în China. Deplasarea este organizată de ADR, ține două săptămâni, iar pe listă se află și administratorul public al județului, Ionuț Săvoiu. Costurile sunt, se pare,  suportate de Ministerul Mediului de Afaceri chinez. Și această delegație a bifat atât Beijing, cât și Shanghai.

 

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media