CJD a majorat alocarea pentru Centura Târgoviștei. ,,Cu strângere de inimă’’, consilierii PNL au votat proiectul de hotărâre.

Astăzi , în ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc validarea mandatului de supleant al social democratului Iulian Oprea, care a și depus jurământul de credință ca nou și totuși vechi consilier județean PSD!  Astfel , echipa de consilieri județeni ai PSD din Consiliul Județean a fost întregită, iar majoritatea PSD asigurată din nou în forul administrativ județean.

În același timp cu redobândirea majorității de către consilierii județeni social democrați, s-au schimbat radical pozițiile de forță și în tabăra aleșilor județeni liberali, care de data aceasta nu s-au mai opus vehement ajutorului  financiar solicitat de Primăria Târgoviște pentru Centura Municipiului Târgoviște, așa cum au făcut la ședința precedentă.

Așa se face că ,,proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Dâmbovița nr.233/16.10.2019  privind asocierea județului Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, cu Municipiul Târgoviște, prin Consiliul Local al Municipiului Târgoviște, pentru realizarea în comun a investiției ,, Modernizarea și reabilitarea drumului de centură al Municipiului Târgoviște – lotul 1’’ și aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului’’ a fost adoptat astăzi fără probleme cu majoritate de voturi,  cu excepția consilierilor județeni de la PRO România care s-au abținut de la vot.

Discuțiile pe marginea acestui proiect de hotărâre au fost din belșug, până la momentul adoptării lui.  Prezent în sală, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a trebuit să răspundă întrebărilor venite din partea aleșilor județeni… ,,Este o șosea de centură care face obiectul unei investiții care, de-a lungul timpului, a avut foarte multe probleme. În momentul de față Centura este foarte aproape de finalizare, nu trebuie să spun eu lucrul  acesta, se poate constata atunci când circulăm pe șoseaua de centură a municipiului Târgoviște.

Este un proiect care vizează reabilitarea a 15 km de drum, 15 km de rețea de canalizare, 4 stații de pompare, construirea a două poduri și reabilitarea pasajului de la Aninoasa, reabilitarea pasajului Petru Cercel, reabilitarea unui sens de la Podul Teiș, construirea unui alt pod în zona Teiș, construirea unei străzi care face legătura între strada Gimnaziului și Mihai Bravu, o pasarelă de acces de pe strada Cornel Popa pe artera Mihai Bravu, deci un proiect deosebit de complex și de important.

Ce s-a întâmplat de-a lungul timpului  cu acest proiect  se cunoaște, nu voi mai insista. Cert este că în 2019 am schimbat puțin concepția, am împărțit proiectul în cinci loturi. În momentul de față dumneavoastră aveți un proiect de hotărâre care vizează mărirea cotei de participare, în asocierea pe care o avem cu CJD, până la un 38% dintr-unul dintre cele cinci loturi ale centurii, deci nu total centură. Este vorba de partea care vizează strada Petru Cercel , Laminorului, pasajul rutier de pe Petru Cercel… Deci este vorba de unul din cele cinci loturi. Diferența de sumă va fi participarea municipiului Târgoviște.

Legat de necesitatea creșterii acestei cote de participare… municipiul Târgoviște  a semnat contractele în 2019, la acel moment exista finanțarea necesară, dar  în 2020 am avut un minus de peste 40 de milioane pe ceea ce înseamnă cotele alocate din TVA la nivel național și un minus la încasări. Bineînțeles că am încercat să găsim soluții. Nu aș fi vrut să fiu aici să solicit sprijinirea unui proiect atât de important pentru târgovișteni și dâmbovițeni, dar aceasta este situația… Știu că s-a mai discutat în comisie de ce nu s-a făcut pe bani europeni? Știți că Programul Operațional Regional  anterior s-a încheiat la sfârșitul anului 2015, adică atunci s-a încheiat perioada până la care se puteau depune cereri de plată.

Eu am preluat atribuțiile de primar prin februarie 2015 și nu aveam nici măcar contract de execuție semnat, a trebuit să fac licitația de execuție, am ajuns undeva în luna iunie- iulie și evident că până în decembrie un proiect de o asemenea amploare nu putea să fie realizat… Repet, ce s-a întâmplat înainte este o altă discuție. Primăria Târgoviște a formulat două plângeri penale împotriva constructorilor anteriori de la Centura Municipiului Târgoviște, avem și câteva cereri de chemare în judecată formulate împotiva noastră, cred că sunt 13 la număr, 11 sunt respinse prin hotărâre rămasă definitivă. Acestea sunt datele pe ceea ce înseamnă litigiile legate de proiectul privind centura municipiului Târgoviște, un proiect cu multiple probleme, dar care în acest moment este foarte aproape de finalizare… ’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Din partea  aleșilor județeni PNL, concluzia a fost trasă de liderul de grup, Gabriel Grozavu … ,,Grupul Partidul Național Liberal, ca să nu se mai spună că ne împotrivim dezvoltării mărețe a județului, va vota pentru, dar cu strângere de inimă în urma prestației d-ului primar de astăzi. Cred că dacă avea o altă abordare votam cu inima larg deschisă. Deci vom vota pentru acest proiect de hotărâre, dar nu este meritul d-ului primar’’.

Finalul  i-a aparținut președintelui CJD, Corneliu Ștefan care a pus punctul pe ,,i’’ . ,,Acest proiect de hotârăre este inițiat de mine. Așa cum am spus și data trecută îmi doresc să sprijinim această investiție, care nu este a lui X sau Y, este a noastră a județului Dâmbovița. Așa cum sprijinim toate localitățile din județ trebuie să sprijinim și această centură ocolitoare din municipiul Târgoviște, ca să închidem acest subiect. Legat de partea de cofinanțare, de ce 38%, și nu mai mult sau mai puțin, aceasta este suma cu care închidem acest lot, lotul 1. În al treilea rând, nu a venit d-ul primar să ceară bani, repet este proiectul inițiat de mine și cred că trebuie să ne aplecăm asupra acestei investiții, așa cum ne aplecăm și în alte localități din județul Dâmbovița’’, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro