Ce se întâmplă cu candidatura lui Cristian Stan pentru primăria Târgoviște?

Distribuie:

Anuntață cu surle și trâmbițe, în iunie 2013, candidatura pesedistului Cristian Stan pentru fotoliul vacant de primar al municipiului Târgoviște are, deja, multe semne de întrebare. În iunie 2013, organizația PSD Târgoviște era cea care îl desemna în urma consultării membrilor pe preşedintele Cristian Stan drept candidat pentru primărie. La vremea respectivă nu era încă o decizie definitivă în dosarul primarului Gabriel Boriga. Cu toate acestea, organizața PSD părea că dorește să se pregătească intens pentru primărie și să facă din Stan preferatut târgoviștenilor pentru această funcție.

 La mai bine de un an, lucrurile nu mai sunt atât de clare, iar acţiunile PSD nu au fost concentrate, aşa cum sperau unii membri, spre figura politică a lui Cristian Stan. În această perioadă Stan a primit multe laude pentru activitatea politică din partea liderilor partidului, dar nimeni nu i-a mai zis „candidatul nostru pentru primărie”, cuvintele magice care i-ar fi dat convingerea că el este alesul. Social democraţii o tot dau înainte cu un sondaj intern, care urmează să fie realizat, deşi alegerile sunt practic în linie dreaptă. Şi Stan însuşi este rezervat în declaraţii: “Decizia este a organizației, inclusiv a organizației județene. La momentul respectiv, va fi făcut un sondaj de opinie și vom vedea cine este cel mai bine clasat în acel sondaj. Acela va reprezenta PSD sau alianța de stânga la aceste alegeri parțiale. Este un moment foarte important, chiar dacă este vorba de un mandat limitat până în iunie 2016, dar este o decizie a partidului. Poate să facă oricine un sondaj de opinie, dar un sondaj de opinie plătit de PSD va viza candidați pe care PSD îi vizează și eventual vor fi vizați și adversarii politici. E decizia organizației și ar fi lipsit de eleganță din partea mea să avansez în momentul de față o ipoteză. Vom vedea.

 Îl preferă PSD pe Boriga?

 Cum “gura de Târgovişte” este brandul local cel mai respectat de târgovişteni, de vreo 3 luni aceasta tot vorbeşte despre o apropiere între PSD şi fostul primar Gabriel Boriga. Unii spun că ar fi vorba doar despre o colaborare legată de proiecte, alţii îl văd pe Gabriel Boriga un candidat sprijinit de PSD prin noncombat. Sunt şi guri care merg până la ipoteza unei candidaturi independente a fostului primar cu sprijinul pe faţă al PSD. Recent într-un interviu acordat pentru Gazeta Dâmboviţei, Gabriel Boriga  a spun doar că nu confirmă aceste zvonuri.

Interesant este că nici PSD nu le infirmă: “Sunt multe zvonuri. Indiferent de rezultatul alegerilor parțiale, mandatul domnului Boriga, chiar dacă l-ar avea, ar înceta în 2016. E foarte greu de crezut că PSD își va construi un proiect politic pe un candidat care din 2017 nu mai are dreptul să mai ocupe funcția publică.”. a declarat chiar Cristian Stan într-o conferinţă de presă a partidului, referitor la posibilitatea sprijinirii de către PSD a candidatului Gabriel Boriga. E foarte greu nu înseamnă, însă, că e imposibil. E clar, însă, că Stan nu va mai accepta o situaţie similară celei de la europralamentare când scorul organizaţiei târgoviştene nu a fost cel dorit, poate şi datorită faptului că liderii de la centru au ocolit municipiul Târgovişte în campanie, Stan dorindu-şi pentru o eventuală candidatură la primărie o aliniere a întregului activ de partid cu presedinţi, deputaţi, senator şi alţii lideri în spatele candidatului.

 Varianta candidatului de sacrificiu

 Că tot spuneam de “gura de Târgovişte” iată cum explică ea varianta noncombatului: PSD-UNPR-PC Dâmboviţa ar alege un candidat din partea uneperiştilor sau pecistilor, pe o formulă şchioapă de continuare a USL, candidat evident mai slab cotat decât Gabriel Boriga, care rămâne în ciuda condamnării, un candidat cu şanse reale să recâştige mandatul. Varianta candidatului iepure UNPR sau PC ar fi şi varianta cea mai comodă pentru social democraţi, pe care pierdere mandatului de primar nu-i va afecta aşa cum nu a făcut-o nici pierderea suferită în cadrul USL, când liberalul Grozavu a fost învins de Boriga, iar social democraţii nu au avut motive să îţi asume înfrângerea. În plus colaborarea cu Gabriel Boriga nu ar avea nici ea de ce să sufere în această situaţie.

 Acum rămâne de văzut cum va primi organizaţia această bâlbâială şi amânare a prezentării candidatului PSD pentru primăria municipiului, cel mai râvnit post administrativ din 2008 încoace. În plus, se tot vorbeşte de un sondaj, dar nu e clar pe cine intenţionează PSD să sondeze alături de Cristian Stan. Social democraţii de rând vor un candidat pentru care să intre în lupta pentru care partidul i-a îndârjit sistematic de la preluarea mandatului de către Gabriel Boriga. Situaţia actuală nu face decât să îi deruteze. “Orice organizație politică își dorește să câștige primăria municipiului reședință de județ și orice competiție electorală, în general.” spune Cristian Stan. Oare?

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 4 ganduri despre “Ce se întâmplă cu candidatura lui Cristian Stan pentru primăria Târgoviște?

 • 2 octombrie 2014 at 14:31
  Permalink

  Vorbe, vorbe – Boriga a afirmat todeauna ca este de “dreapta ” Dar cum politica e o c…a, daca interesele tarisoarei o cer orice e posibil!

  Reply
 • 26 august 2014 at 8:48
  Permalink

  Probabil ca Gabi Boriga astepta OUG referitoare la libera circulatie a alesilor locali pentru a se inscrie in PSD,altfel nu’mi explic de ce nu a spus clar si limpede ca nu are nici o treaba cu PSD.

  Personal sunt usor surprins ca mai are simtul-umorului si dupa o condamnare definitiva pentru coruptie si alte doua dosare care aud ca’i fugaresc libertatea.

  Reply
 • 25 august 2014 at 19:27
  Permalink

  cine e Cristi Stan?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro