Canalizarea și suplimentarea sursei de apă, prioritare pentru administrația locală din Bezdead

Deși absorbția de fonduri europene se face tot mai greu, iar finanțare vine din tot mai puține surse, Ordonanța 28, PNDR, GAL (se așteaptă noile măsuri pe programe europene) și de la bugetul local, administrația locală din Bezdead luptă pe toate fronturile pentru a obține banii necesari pentru a suplimenta sursa de apă existentă și înființarea rețelei de canalizare. Soluția, propusă de Compania de Apă, presupune aducerea de apă din bazinul de la Mușa, într-un nou bazin ce ar urma să fie construit la limita intre localitățile Bezdead și Buciumeni , de unde să fie adusă apa în localitate, pentru a suplimenta sursa deja existentă, ce nu mai face față necesarului.

Pentru că, la fel ca și alte localități, nu a avut fondurile necesare contribuției pentru majorarea de capital a Companiei de Apă, localitatea Bezdead nu va fi prinsă  pe POIM, însă administrația locală nu așteaptă degeaba și face eforturile necesare pentru rezolvarea problemei locuitorilor.

Primăria a depus deja pe PNDR un proiect pentru suplimentarea sursei de apă, în baza soluției dată de Compania de Apă, și se așteaptă evaluarea proiectului și semnarea contractului de finanțare.


dsc_0034-800x445Important este să aducem acea sursă de apă, din al doilea bazin, care să asigure necesarul de apă și apoi ne putem organiza și singuri, pentru a extinde rețeaua. Oamenii au înțeles perioada de secetă din această vară, dar nu au înțeles nerespectarea programului Companiei de Apă.
-Teodora Anghelescu, primarul localității Bezdead

Nu mai puțin importante pentru primarul Teodora Anghelescu sunt lucrările de asfaltare, care continuă, urmând ca și alte ulițe să fie asfaltate, dar și alte investiții necesare pentru modernizarea comunității. În acest sens, în satul Măgura se lucrează deja la o sală de evenimente, unde locuitorii să își poată organiza evenimentele importante din viața lor. De asemenea, se așteaptă semnarea contractului de finanțare pentru amenajarea curții și spațiului de joaca pentru copii precum și dotarea necesara la Grădinița Nr. 1 din localitate, iar edilul speră ca și lucrările de reabilitare a Căminului Cultural din localitate, realizate prin CNI, să fie finalizate curând.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro