Au început lucrările la apă şi canal în Moreni! La Găeşti şi Titu s-au încheiat…prin rezilierea contractelor!

Proiectul cu cea mai mare valoare finanţată de Uniunea Europeană în judeţul nostru, de reabilitarea  a reţelelor de apă şi canalizare din oraşele şi municipiile Dâmboviţei, se confruntă cu probleme. Pentru două dintre componentele sale, reabilitările reţelelor din Titu şi Găeşti, după nici un an de la semnarea contractelor acestea au fost reziliate pentru că firmele câştigătoare nu şi-au respectat obligaţiunile. Este vorba, în ambele cazuri, de asocieri de firme din care făcea parte SC Confort, societatea regelui asfaltului Georgică Cornu, intrată, de altfel, în insolvenţă.

Ieri, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru apă şi canalizare la Moreni. Contractul este câştigat de aceleaşi firme care lucrează şi la Târgovişte, până acum fără probleme: Proms Concep Group şi Grossmann Engineering Grup.

Proiectul ,,Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în Municipiul Moreni?, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, se va desfăşura pe o perioadă de 21 luni şi are o valoare este de 23.894.366,77 lei (fără TVA).
Reţeaua de distribuţie apă a Municipiului Moreni este mai veche de 20 ani, întâlnindu-se zilnic probleme de funcţionare şi întreţinere. Dintr-un total de 20.000 de locuitori, doar 62% sunt conectaţi la sistemul de alimentare cu apă, dintre care 73% sunt necontorizaţi. De aceea, acest proiect foarte important pentru comunitatea locală vine să rezolve problemele existente şi, în plus, va fi rezolvată pentru totdeauna problema apei în cartierul Schela Mare.
Extinderea reţelei de distribuţie a apei se va realiza pe o lungime de 7,171 kilometri, extinderea reţelei de canalizare va cuprinde 16,533 de kilometri, iar reabilitarea reţelei de canalizare însumează 6,658 de kilometri.
Lucrările de extindere a re?elei de alimentare cu apă vor include străzile Târgoviştei, Ştrandului, Uzinei, Uranus, Luceafărului, Codrului, Pâscov, Pietrişului, Islazului, Anul 1907.
Cealaltă componentă majoră a proiectului referitoare la lucrările de extindere a reţelei de canalizare va cuprinde străzile Târgoviştei, Unirii, A. I. Cuza, Islazului, Pâscov, Codrului, Luceafărului, Sirius, Uranus, Trandafirilor, Ştrandului, Independenţei, 1 Decembrie, Fundătura Independenţei, Tisa, Şcolii, Cimitirului, Armoniei, Horia, Cloşca şi Crişan, Eroilor, Plaiului, Romană, Ion Negoescu, Nicolae Iorga, Anul 1907, Pompelor, Panduri, Porumbeilor, Teilor, Zorilor, Toamnei, I. L. Caragiale, Teiş, Primăverii, Cerbului, Păcurii, Mihai Eminescu.
Străzile incluse în procesul de reabilitare a reţelei de canalizare sunt: Spireşti, Cpt. Pantea Ioan, Bd. 22 Decembrie, Intersecţia Bd. Cpt. Pantea Ioan cu Bd. 22 Decembrie (A. I. Cuza), A. I. Cuza, Flacăra, Tineretului, Neptun, Jupiter, Saturn, Bd. Petrolului.
Pentru asigurarea colectării şi transportului apelor uzate menajere din zonele de extindere către staţia de epurare, din cauza pantei terenului natural, care este în sens invers decât staţia de epurare, a rezultat necesitatea amplasării a 7 noi staţii de pompare apă uzată, care au fost incluse în cadrul acestui proiect major pentru Municipiul Moreni.


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro