A plouat, cu necazuri, peste Dâmboviţa! Vezi bilanţul stricăciunilor

 

”În comuna Malu cu Flori, 24 de case sunt în pericol din cauza eroziunii de mal, DN 72A – în pericol, din cauza eroziunii de mal. Drumul comunal 125C este afectat pe circa 1 km, podul peste râul Dâmboviţa are afectat pilonul central cu deplasare de grinzi. În satul Micloşanii Mari: două capete de pod afectate, pod peste Valea Largă – eroziune la 20 de metri aval de pod. În satul Micloşanii Mici, din cauza alunecărilor de teren, este afectat pavajul şanţurilor pe circa 100 de metri, deversarea unuia dintre şanturi poate provoca o alunecare de teren cu afectarea unui număr de opt case”, se arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în comuna Moroieni, satul Glod, 13 case au fost avariate, iar în satul Pucheni DJ 714B este blocat pe o porţiune de 0,3 km.

Prefectura mai informează că în comuna Runcu sunt străzi impracticabile pe o distanţă de peste un kilometru, mai multe gospodării au fost inundate şi un pod a fost deteriorat, existând pericolul de izolare a satului Ferestre. În satul Runcu reţele electrice şi de telefonie nu funcţionează.

În comuna Bărbuleţu circa 150 de hectare de culturi pomicole şi legumicole au fost afectate de grindină.

În comuna Văleni Dâmboviţa, se arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa, au fost afectate clădirile primăriei şi căminului cultural, precum şi drumurile locale şi comunale în proporţie de 80%.

”Caminul  Cultural si Primaria Văleni-Dâmboviţa au fost afectate de ploile abundente fiind inundate, pereţii uzi şi tavanele ude , datorită acoperişului care a fost smuls pe alocuri şi este într-o stare avansată de degradare. Apa a curs prin planşee în birouri fiind afectate documente şi calculatoare”, se arată în comunicatul Prefcturii Dâmboviţa.

În comuna Râu Alb, din cauza vântului puternic, s-a desprins tabla de pe acoperişurile dispensarului, şcolii Râu Alb de Jos şi căminului cultural.

De asemenea torentul foarte puternic al pârâului Râu Alb a distrus în comuna Râu Alb mai multe punţi pietonale.

În satul Râu Alb de Jos, drumul judetean 712A, în zona Iuda, pe o distanta de 4 km a devenit impracticabil din cauza apelor pluviale formate ca urmare a precipitaţiilor abundente.

”La ordinul președintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, prefectul Victor Sanda, s-au constituit comisii de verificare în teren a constatărilor înaintate, prin rapoarte operative, de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile afectate şi luarea măsurilor ce se impun pentru înlăturarea efectelor produse ca urmare a fenomenelor meteo periculoase”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

La nivelul judeţului sunt înregistrate mai multe deranjamente colective în alimentarea cu energie electrică, în localităţile Corbii Mari, Dărmăneşti, Văleni Dâmboviţa, Bărbuleţu, Valea Lungă, Glodeni Deal, Moroeni, Livezi, Slobozia Moară, Crovu, Voineşti, Răscăieţi, Străoşti, Malu cu Flori, Pucheni, Nucet şi Priseaca.

 

http://www.youtube.com/watch?feature

Atenționare hidrologică până mâine seară

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a actualizat Atenționarea hidrologică emisă în data de 26 iunie 2013,ora 15.00,  fenomenele vizate constând în scurgeri importante pe versanți, torenți și pârâie, creșteri de debite pe unele râuri și cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE și ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Această atenționare este valabilă și pentru județul Dâmbovița (râurile Argeș și Ialomița),  până în data de 27 iunie, ora 18.00.

Din datele centralizate, până în acest moment, în judeţul Dâmboviţa nu sunt probleme deosebite pe râurile care tranzitează judeţul nostru şi nici pe afluenţii acestora. SGA Dambovita efectueaza descărcarea controlată a lacului de acumulare Pucioasa pentru crearea unei rezerve de colectare a apei, rezultată din precipitaţiile ce pot cădea în perioada următoare, precum si acumularea in lacul Bolboci.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Victor Sanda, acţionează permanent pentru prevenirea situaţiilor cauzate de vremea nefavorabilă.

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița a inștiințat Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, care au obligația de a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni operativ în cadrul producerii unor evenimente deosebite.

Informațiile privind situațiile de urgență apărute în urma fenomenelor meteorologice periculoase, sunt centralizate în cadrul Comandamentului Operațional pentru Situații de Urgență care funcționează la sediul Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Andreea Spiroiu- Biroul de presă al Instituției                                                                                                                                                    Compartimentul de  Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab  I”Dâmboviţa
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro