Alocări de la bugetul CJD pentru UAT –urile afectate de Covid 19. Cine a primit bani

În cadrul celor două şedinţe „de îndată” care au avut loc marți, 7 aprilie, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, aleşii judeţeni au aprobat sumele de bani necesare unităţilor administrativ teritoriale care fie se confruntă cu probleme generate de coronavirus, fie se află în prima linie a luptei împotriva acestui inamic nevăzut, dar foarte periculos. Au primit bani, din sumele aflate la dispoziţia ordonatorului principal de credite, Primăria Corbii Mari, Spitalul Pucioasa, Spitalul Moreni, dar şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În funcţie de necesităţi şi de ce va urma, pe linie de coronavirus, urmează să fie ajutate şi alte unităţi administrativ teritoriale din judeţul Dâmboviţa.

Am avut astăzi două şedinţe de îndată ale Consiliului Judeţean Dâmboviţa. În  prima am aprobat suplimentarea unor sume care nu au fost angajate, ca şi cheltuieli, în bugetul CJD, sume aflate la dispoziţia ordonatorului principal de credite. A fost nevoie să reconvoc o nouă şedinţă pentru a aproba utilizarea acestor sume şi validarea unor dispoziţii anterioare. Prin dispoziţie de preşedinte am răspuns solicitării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi am alocat suma de 250.000 de lei absolut necesară pentru activitatea acestei entităţii aflată de asemenea în prima linie a luptei împotriva coronavirusului. Am răspuns solicitării UAT Corbii Mari şi am alocat suma de 40.000 de lei, sumă solicitată de această primărie, chiar astăzi am semnat ordinul de plată.

De asemenea, am supus validării consilierilor judeţeni alocarea sumei de 200.000 de lei pentru Spitalul Orăşenesc Pucioasa, pentru dotarea spitalului, dar şi suma de 50.000 de lei pentru Secţia de Ginecologie a Spitalului Municipal de la Moreni. Totodată am pus într-un buffer suma de 750.000 de lei pentru a fi utilizată pentru sprijinirea unităţilor administrativ teritoriale după ce vom stabili nişte criterii de repartizare, pentru că din păcate, alături de Corbii Mari, astăzi ne aflăm în situaţia în care o persoană de la Bucşani şi una de la Ciocăneşti sunt confirmate ca fiind pozitive şi probabil va trebui să luăm măsuri şi la nivelul acestor unităţi administrativ teritoriale. A rămas la dispoziţia preşedintelui CJD, a ordonatorului principal de credite, aproximativ 750.000 de lei, sumă necesară pentru a sprijini în continuare pentru că vom avea acest flagel şi în luna aprilie şi cu siguranţă şi în luna mai, pentru a sprijini demersurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi eforturile celor de la ISU”, a declarat preşedintele CJD, Alexandru Oprea.

Cormeliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița  anunțase sâmbătă, într-o conferință de presă on-line, că grupul PSD din CJD va iniția o asemenae hotărâre. “Ca preşedinte al PSD Dâmboviţa, am solicitat consilierilor judeţeni ai partidului nostru să iniţieze şi să susţină un proiect de hotărâre prin care să venim în ajutorul primăriilor din judeţ, să alocăm sumele neangajate şi neutilizate de Consiliul Judeţean pentru sprijinirea cetăţenilor. Am dus la capăt acest proiect. Am votat în Consiliul Judeţean, din nou, pentru binele oamenilor! Trebuie să avem grijă de dâmboviţeni. Trebuie să avem grijă de sănătatea lor! Şi cine o poate face mai bine decât primarii. Ei cunosc realităţile din comunităţile pe care le conduc, ei se confruntă cu lipsurile, cu o multitudine de probleme generate de coronavirus, de starea de izolare în care se află mulţi cetăţeni. Decizia pe care am luat-o astăzi este o gură de oxigen pentru administraţiile publice locale, pentru cetăţenii acestui judeţ. Prevenirea şi combaterea COVID 19 reprezintă pentru noi toţi un cod de extremă urgenţă.” a precizat Ștefan după aprobarea alocării banilor.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro